Erdély Vélemény Vélemény-cikkeink

Román edző Kispesten?

Eugen Neagoe maga árulta el, hogy képben van a Kispestnél. Biztosan nem lenne rossz számára, ha egy olyan helyről el tudna jönni, ahol esetlegesek a fizetések, és a szerződést csak egyfajta, nem kötelező érvényű iránymutatásnak tekintik, hiszen a Sepsi OSK-nál már belekóstolhatott, milyen az, ha időben érkezik meg a szerződés szerinti összeg!

Nem csoda, hogy az élvonalban eddig a sepsiszentgyörgyi csapatnál töltötte el a leghosszabb időt, látni kell, hogy azóta bizony próálkozott a reménytelennek tűnő Bukaresti Dinamónál (4 meccs erejéig bírta azt, ami ott van…), majd a Nagyszebennél töltött három hónap következett, immár kicsivel jobb eredménnyel. Viszont mostanság a Gyurgyevóval szépen menetel, hiszen – bár még csak 7 meccsen van túl – 2,13-es pontátlaga azért azt mondatja, hogy nem rossz edző!

Vajon a magyar kapcsolat és az utóbbi 7 meccs elég lesz egy kispesti szerződéshez? Nem tudjuk, de tény, hogy a 2019 nyarán szívinfarktuson átesett edző jó névnek számít, és azt se felejtsük el, hogy 1995-ben játékosként a Fradival magyar bajnoki címet és kupát nyerő tréner relatív jól ismeri a magyar viszonyokat (legalábbis ahhoz képest, hogy nem dolgozott még edzőként Magyarországon), és jól ismerheti a magyar mentalitást is az OSK-nál töltött időszaka okán.

Fradi mezben – 1995

Abban teljesen biztosak lehetünk, hogy ha akár az edzőként teljesített meccsei meg is csalnak, vagy a román pontvadászat annyival gyengébb, hogy ott egy kevésbé felkészült edző is kitűnhet, biztosan jobb választás, mint a belengetett Horváth Ferenc, a csontzene felkent nagymestere…

Az már egy más kérdés, hogy a nagymúltú magyar csapatoknál szívesebben látnánk magyar edzőket, de ha szétnézünk a piacon, akkor csak egy kérdésünk van ezzel kapcsolatban: ki lenne az a magyar edző, aki képes lenne kirángatni a honvédot a gödörből? És ebből jön azonnal a másik: biztos, hogy edzőprobléma van Kispesten? De ez már egy másik cikk témája…

Ajánlott Cikkek