Hírek Vélemény Vélemény-cikkeink

Románia bemutatja: Hogyan haragítsd magadra Oroszországot!

Valarij Kuzmin bukaresti orosz nagykövet az orosz Rosszija24 csatornán a következőket mondta: Romániában megsértik az orosz állampolgárok jogait, ezért jegyzékben fordult a román külügyminiszterhez. Kuzmin nem említett konkrét eseteket, de ebben a történetben nem is ez a lényeg! Mondjuk, hogy mi!

Borítóképen: Az USA, a NATO és a román partnerek építkezésbe kezdenek a rakétavédelmi komplexum területén 2013-ban (forrás:US, NATO, Romanian partners break ground on missile defense complex via commons.wikimedia.org, szerző: US Army Corps of Engineers, licenc: CC BY 2.0, feltöltötte: AlbertHerring)

A román külügy megerősítette, hogy jegyzéket kapott Kuzmintól ugyanakkor közölték, hogy – miután nincs a jegyzékben konkrét eset – ez ilyen formán nem minősül tiltakozó jegyzéknek. A maguk részéről úgy tűnik, hogy lezártnak is tekintik az ügyet, mivel részletes tájékoztatást kértek, de ilyen nem érkezett azóta sem…

Érkezik viszont más. Ennek a neve pedig – láss csodát – olaj és gáz! Ráadásul ez utóbbiból egyre több, miközben a román hatóságok hosszú évek óta „szórakoznak” a Románia által kitermelhető, igazolt lelőhelyekkel, így a kitermelés nem indult meg. Hosszú történet, de a lényeg nem más, mint hogy Románia úgy függ az orosz gáztól, hogy közben hatalmas gázmezőkön „csücsül”… Nem biztos tehát, hogy az ügy lezárva!

Nézzük tehát szép sorban, hogyan kell megharagítani Oroszországot:

  • Telepíts Deveselure rakétavédelmi központot!
  • Állapodj meg arról az amerikai hadsereglegmodernebb, úgynevezett THAAD mobil rakétavédelmi rendszerét az országban telepítsék!
  • Építs a Konstanca megyei Mihail Kogălniceanu támaszponton minél több (amerikai) katona befogadására alkalmas létesítmény, majd invitáld őket országodba! (ha el tudnak jutni közúton, ami nincs…)
  • Építs/építtess Torda melletti Aranyosgyéresen amerikai légibázist!
  • Minden létező eszközzel támogasd a Nyugat álláspontját, ne érdekeljen, hogy Ukrajna szomszédos állam!

Azt a tényt sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy ezekkel a lépésekkel máris célpontot fabrikált magából a bukaresti vezetés, de ennél sokkal fontosabb, hogy célponttá tettek rengeteg székelyt és magyart is! Arról nem is beszélve, hogy amilyen könnyen kinyíltak a gázcsapok Oroszország felől, olyan könnyen el is lehet zárni…

Márpedig a Romániában felhasznált gáz negyedét Oroszország adja… Szóval ez a technika, ha valaki nagyon szeretné Moszkva haragját, itt a recet. Balról megy is a próbálkozás, de szerencsére ők csak a partvonalról szemlélik az eseményeket, nem pedig részesei…

Ajánlott Cikkek