Felvidék Vélemény Vélemény-cikkeink

RTVS: nemzetiségi adás? Ugyan már…

A Szlovák Rádió és Televízió (RTVS) vezetése régóta hangoztatja, hogy a televízió nemzetiségi adásait fejleszteni kell. Ezt Andrea Pivarčiová, az RTVS szóvivője jelentette ki a TASR hírügynökségnek pénteken. Az RTVS Kristián Čekovský (OĽANO), a kultúráért és médiáért felelős parlamenti bizottság elnöke nyilatkozatára reagált, többek között arra a kijelentésére, hogy a közszolgálati televízió régóta ignorálja a kisebbségi igényeket.

Pivarčiová rámutatott: a közszolgálati média adásaival kapcsolatos problémákat a közszolgálati műsorszolgáltató, a szabályozó hatóságok, a törvényhozó és a végrehajtó hatalom csak együttesen oldhatják meg.

Tipikus, szépen csomagolt hazugság. Nem lehet ezt szépíteni, nem lehet sokkal szebben kifejezni a szóvivő oltári kamuját! És nem is kell, viszont igenis ki kell mondani végre, hogy;

A maffiával szövetkező állam, és annak médiája egész egyszerűen nem akarja a nemzetiségi (értsd: magyar!) nyelvű adásokat, mert azon nem tud gazdagodni Palermo, a nem létező nemzeti öntudatot nem táplálja, és a még annyira sem létező nemzeti múlt (nem kicsit szánalmas…) legyártásában sem vesz részt, akkor halálra van ítélve…

Márpedig azt pontosan tudják a Felvidék nem magyar nyelvű elemei, hogy azt a szekeret, amit ők államnak neveznek, a magyarok nem fogják abba az irányba tolni, mint amerre most kormányozzák. Ahogy eddig sem tetszett, hogy a maffia irányít, úgy most sem tetszik, hogy most a bűnözőktől hazafinak mondott, Camorra-növendékek veszik át a hatalmat.

A kérdés nem ilyen bonyolult ám! A létező műsoridőből mondjuk a nemzetiségi arányoknak megfelelően magyar nyelven kell sugározni az adásokat. Miért kellene ehhez törvényhozás, parlament, meg bármennyi pénz is? Ugyan már, ez olyan gyenge érv, amit intellektuálisan egy alulképzett földigiliszta is kétvállra fektet!

Oszoljunk! Nincs itt semmi látnivaló! Csak egy bűnszervezet generációváltása történik, nem egyéb.

Ajánlott Cikkek