Délvidék Foci Sport

Sajtóhír: a korábbi szerb kapitány lesz a Topolya új vezetőedzője

A címoldalon tette közzé a szerb sportnapilap, a Szportszki zsurnal a nap hírét, amely szerint Mladen Krsztajics, a szerb labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya lesz a Topolyai Sport Club új vezetőedzője.

A napilap információi szerint Tomiszlav Szivics, a szerb utánpótlás-válogatott korábbi szövetségi kapitánya is „játékban” volt a Szabó Zoltán tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halála miatt üresen maradt vezetőedzői posztért, valamint Branko Zsigicsnek, az újvidéki Proleter trénerének a neve is szóba került, azonban a TSC vezetősége Krsztajics mellett döntött.

Szlavoljub Muszlin

Mladen Krsztajics a szerb válogatottnál Szlavoljub Muszlin segédjeként dolgozott, azonban miután a válogatott kiharcolta a 2018-as világbajnokságon való részvételt, Muszlint a szövetség leváltotta, s helyére Krsztajics került, aki 2019 júniusáig irányította a nemzeti együttest.

Tizenkilenc mérkőzésen ült a válogatott kispadján, kilenc győzelem, öt döntetlen és ugyanennyi vereség volt a mérlege. A távozására azután került sor, hogy az Andrij Sevcsenko vezette Ukrajna 5–0-ra nyert Szerbia ellen. Játékos-pályafutása alatt szerepelt a Zentában, a Kikindában, a Patizanban, majd Németországba igazolt, ahol a Werder Brement, majd a Schalke 04-et erősítette. Pályafutását a belgrádi Partizanban fejezte be.

Ajánlott Cikkek