Hírek

Scholz: Kimerült Németország fegyverkészlete!

Jelenleg a német védelmi minisztérium kifogyott az Ukrajnának szállítható fegyverkészletekből. Ezt Olaf Scholz német kancellár jelentette be– közölte honlapján a Süddeutsche Zeitung című lap. A német kancellár egyezteti a Kijevnek biztosítható fegyverekről szóló listát a német gyártókkal és az ukrán kormánnyal.

Borítóképen: Olaf Scholz az SPD regionális konferenciáján az SPD elnöki posztjának megválasztásáról (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Olaf Kosinsky, licenc: CC BY-SA 3.0 DE) A kép illusztráció

Felszólította a szövetségeseket, hogy Ukrajnában már ismert fegyverrendszereket szállítsanak Kijevbe. Szerinte katonai segítségre van szükség ahhoz, hogy Kijev “megvédje magát” Oroszországtól. A szállításokat nemzetközi partnerekkel egyeztetjük. Scholz felajánlotta, hogy a szövetségesek készleteit hajlandók és képesek pótolni.

Mindez azon a konferencián hangzott el, melyen Scholz egyeztetett tartott nemzetközi szövetségeseivel. A G7-országok mellett jelen volt Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke, Charles Michel, az EU Tanácsának elnöke, Jens Stoltenberg NATO-főtitkár, valamint Andrzej Duda és Klaus Johannis lengyel és román államfő is.

Úgy tűnik tehát, hogy a németek megtalálták a módját annak, hogy adjanak is fegyvert Ukrajnának, meg nem is… És közben akár még kereshetnek is „némi aprót” az ügyön! Zseniális húzás!

És sajnos megint kibújt a szög a zsákból, Németország gazdasági erejét, és technológiai tudását mindig csak önös érdekből hasznosítja, a közösségi felelősségvállalás részükről annyiban merül ki, hogy ők húzzák le a sápot a végén…

Ezúttal talán Magyarországnak is leesik valami, hiszen a még mindig jelentősen olcsóbb – igen a vállalkozások számára is jelentősen olcsóbb! – energia költségek mellett lehet, hogy éppen Zalaegerszegen lesz érdemes legyártani például azokat páncélozott harcjárműveket, amelyeket pótolni kell!

Nem tudunk olyan nagyon örülni ennek a pénznek – ha lesz ilyen -, de meg kell szokni, a hadiipar „egy ilyen bicikli”…

Ajánlott Cikkek