Hírek

Scholz megkerülte a nyílt választ az Ukrajna területi egységére vonatkozó kérdésre!

Mi történik itt? Olaf Scholz német kancellár a t-online-nak adott interjút, amiben kifejti, hogy a látszat ellenére a szankciók igenis hatnak (érezzük is… ☹), egyeztetései során pedig minden érintettel találkozott, viszont egy fontos kérdésre valójában nem válaszolt!

Borítóképen: Olaf Scholz az SPD regionális konferenciáján az SPD elnöki posztjának megválasztásáról 2019. szeptember 10-én, Nieder-Olmban (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Olaf Kosinsky, licenc: CC BY-SA 3.0 DE) A kép illusztráció

  • Ez azt jelenti, hogy vissza kell állítani a Krím 2014-es annektálása előtti határokat, ahogy azt Zelenszkij ukrán elnök követelte? – hangzott a kérdés, Scholz pedig így válaszolt:

„Követelem, hogy Putyin vonja vissza csapatait. Ellenkező esetben egyértelmű elv érvényesül: Ukrajna dönt ezekben a kérdésekben. Nem tudunk tárgyalni a nevükben, így vagy úgy.”

Nos, azt tudjuk, hogy Zelenszkij egy zsebkendőnyi területről sem hajlandó lemondani, de az ő véleménye nem feltétlenül számít a kérdésben, ugyanis a háború menete valójában csakis és kizárólag a nyugati támogatás függvénye.

Ebből pedig az következik, hogy éppen a Nyugatnak kellene arról határozott elképzeléssel rendelkeznie, hogy mik a szankciók visszavonásának feltételei. Erről pedig mindössze ennyi hangzott el a riportban:

„Az orosz elnöknek meg kell értenie, hogy országa lehetősége arra, hogy hasznot húzzon a világ fejlődéséből, mindaddig blokkolva van, amíg valódi béke nem lesz.”

Nos, nem marad más, mint annyi, hogy a szankciók megszüntetésének egyetlen feltétele a béke! Arról nem szól a fáma, hogy Ukrajnával mi lesz ezek után.

A teljes riport ITT olvasható.

Ajánlott Cikkek