Hírek

Scholz teljesen elvesztette a fonalat…

Tárgyalni kell Putyinnal, bár semmiben nem állapodtak meg, és nem is tervezik, hogy beszéljenek az orosz elnökkel… Mi van? Ja, és még egy; olyan feltételeket adott meg tárgyalási alapnak, amiről ő is pontosan tudja, hogy nem fognak teljesülni! Vagy nem tudja? Az még nagyobb baj…

Borítóképen: Olaf Scholz német szövetségi kancellár az orosz-német tárgyalásokat követő sajtótájékoztatón 2022. február 15. (forrás: Kremlin.ru / commons.wikimedia.org, szerző: Szergej Guneev / Oroszország elnöki végrehajtó hivatala, licenc: CC BY 4.0) A kép iluusztráció

Ilyen az, amikor nem lehet megfelelni mindenkinek, aki pedig mégis ezzel próbálkozik, az úgy felsül, mint most a német kancellár, aki már délelőtt is ment egy nagyot…:

Olaf Scholz német kancellár sürgette, hogy folytassák a tárgyalásokat Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Ezt az NTV -nek adott interjújában nyilatkozta.

A német kancellár kifejtette, jelenleg nem terveznek telefonbeszélgetést Putyinnal. „Semmiben sem állapodtak meg, de beszélni kell egymással, még akkor is, ha teljesen eltérő a véleményetek, ezt direkt mondom. Ebben sok emberrel egyetértek” – mondta.

Scholz ugyanakkor azt mondta, hogy a tárgyalások addig nem segítenek, amíg az orosz elnök meg nem érti, hogy be kell fejezni a hadműveletet, ki kell vonni a csapatokat, és „fel kell ismerni, hogy Ukrajna maga dönt a jövőjéről”.

Ez úgy, ahogy van merő egy zagyvaság, nem is érdemel különösebb magyarázatot… Sajnos, ma ilyenek a vezető politikusok Európában.

Habár… Ha jobban belegondolunk, talán még ebben az évben népszavazásokat fognak tartani szerte Ukrajnában, amelyen az egyes területek majd döntenek sorsukról, így végülis az a kijelentés, hogy Ukrajna maga dönt sorsáról, az teljesül.

Persze, pontosan tudjuk, hogy Scholz nem erre gondolt, hanem arra, hogy a Nyugat szája íze szerint alakulnak az események, és majd Zelenszkij, ne meg utazó színháza dönt, hogy mi legyen.

Ennyi erővel az összes többi mondatot is teljesen felesleges volt elmondania, csak azért, hogy még jobban leégesse magát, ugyanis Zelenszkij egy olyan ország vezetője, ami éppen most hullik darabokra, és egyre kisebb területen érvényesek az ő törvényei…

Akár igazságos ez, akár nem, de ez tény! És aki a tényeket nem veszi figyelembe, csak a kívánságait fogalmazza meg, az nem tesz semmit a jövőért, csak várja a sültgalambot… Az meg persze nem röppen a szájába!

Ajánlott Cikkek