Hírek

Senki nem tartott fegyvert a fejükhöz, hogy ennyiért legyenek politikusok!

Vajon melyik magyar állampolgár ne szavazna a saját fizetéséről? Több önkormányzati képviselő szeretné a tiszteletdíjat megemelni Ferencvárosban, Baranyi Krisztina azonban a kerület polgármestere ezt nem támogatja. Ferencváros polgármestere ezt saját Facebook posztjában erősítette meg ezzel kirobbantava egy kis helyi összellenzéki kommentháborút.

Közülük kilencen bizottsági elnökök vagy tanácsnokok, akik az eddigi bruttó 290 ezer forint tiszteletdíj helyett 730 ezret szeretnének kapni. A tizedik képviselőnek, valamint a fideszeseknek (akik között csak egy bizottsági elnök van) az eddigi 223 ezer forint helyett 520 ezer járna.

A képviselők előterjesztése alapján ők maguk a teljes főállásért, napi nyolcórás munkáért járó átlagos magyar bérnél 70 százalékkal többet kapnának. Jóval több mint másfélszeresét vinnék haza annak, mint amennyit a Fővárosi Önkormányzat bizottságainak elnökei. Ezért a javaslatot nem támogatom, megszavazni nem fogom. Ha a testület megszavazza, akkor polgármesteri vétóval élek.” Írja facebookján Baranyi

A vita olyannyira elhatalmasodott, hogy Terézváros polgármestere mintegy béketeremtő kellett megjelenjen. Soproni Tamás azt is leszögezi: „Nem biztos, hogy a választási kampányban olyan király dolog a nyilvánosság elé vinni minden kisebb konfliktust, főleg olyat, amit már meg is oldottunk.”

De azt azért elfelejtette a posztba foglalni, hogy a Momentum elnöksége, nagyjából egy nappal azt követően, hogy a tudomására jutott a helyi kezdeményezés, kifejezetten megtiltotta a helyi képviselőknek, hogy egy ilyen mértékű emelést támogassanak. Független polgármesterként nyilván kevéssé lát rá a pártok működésére, de higgye el, hogy rendelkezünk korrekcióra való képességgel, ha egy helyi probléma magasabb szintre jut.

Az egészhez talán csak annyit szeretnénk hozzászólni, hogy amikor ezekre az állásokra pályáztak és a választópolgárok bizalmát kérték, már akkor tisztában voltak a feladattal és a tiszteletdíjjak nagyságrendjével. Természetesen tisztában vagyunk azzal mekkora felelősség város ,városrészt vezetni, de pestiesen szólva senki nem tartott fegyvert a fejükhöz, hogy ezt a munkát és felelősséget ennyiért elvállalják. Mi egyszerű állampolgárként elővehetnénk, azokat az állandó paneleket amiket a politikusok használnak, hogy mondjuk ebből az elköltendő 80 millióból miket is lehetne csinálni, az aluljárók akadálymentesítésétől kezdve a tisztább utcákig, de csak annyit mondunk alpárian pongyolán fogalmazva :

Nem kötelező politikusnak lenni!

Ajánlott Cikkek