Hírek

Sepsiszentgyörgy is fogad be menekülteket – 100 helyet biztosít az önkormányzat

A szívünknek igen kedves székelyföldi város is kiveszi a részét a segítségnyújtásból. Természetesen Székelyföld több települése is ugyanígy tesz. Hála és köszönet mindenkinek aki ezekben a programokban részt vesz. Az Erdely.ma írása a témában.

borítókép illusztráció https://commons.wikimedia.org Sepsiszentgyörgy főtere 1994 májusában sludgegulper A KÉP NEM A MAI ÁLLAPOTOT MUTATJA ILLUSZTRÁCIÓ

Száz menekült befogadására alkalmas szálláshelyet hoz létre a sepsiszentgyörgyi vészhelyzeti bizottság.

A polgármesteri hivatal kedden közölte, az ukrajnai fegyveres konfliktus és az országba érkező menekültek növekvő száma miatt a helyhatóságok összesítik a szálláshelyeket, amelyeket természetes vagy jogi személyek bocsáthatnak a menekültek rendelkezésére Sepsiszentgyörgyön.

A vészhelyzeti bizottság döntése értelmében összesen 100 menekült befogadására alkalmas szálláshelyet biztosítanak, és szükség esetén növelni fogják ezt a számot.

‘Ukrajnában véres és kegyetlen háború dúl, melynek eredményeképp emberek ezrei válnak földönfutókká és kénytelenek elmenekülni a háborús övezetből. Látjuk a hírekben, ahogy a menekültek gyermekekkel, egyetlen bőrönddel lépnek át a határon. Ebben a helyzetben az egyedüli mérvadó szempont az emberiesség, az együttérzés és a segítség. Sepsiszentgyörgy önkormányzata segíteni szeretne a hozzánk érkező vagy a városunkon áthaladó menekülteknek élelemmel és szállással. Mindannyian emberek vagyunk és Isten előtt egyenlők. Segítsünk azoknak, akik most a háború borzalmai elől menekülnek!’ – idézi a városháza közleménye Antal Árpád polgármestert.

A sepsiszentgyörgyi rendőrség zöld száma, a 0800 800 767-es telefonszám a nap 24 órájában ingyenesen elérhető azok számára, akiknek útmutatásra vagy bővebb információkra van szükségük a térségünkbe érkező menekültek elhelyezéséről.

Ugyanakkor a közlemény szerint a helyi hatóságok összesítik a szálláshelyeket, amelyeket természetes vagy jogi személyek bocsátanak a menekültek rendelkezésére (szállók, panziók vagy akár a saját lakás).

Aki segíteni szeretne, március 6-ig jelezheti az info@sepsi.ro címen a felajánlott szálláshelyek számát, a lakhatási feltételeket (költségmentesen vagy térítés ellenében, utóbbi esetben fel kell tüntetni az összeget), valamint a pontos címet és az elérhetőséget.

Együtt jobbak lehetünk és segíthetünk mindazokon az embereken, akik egy értelmetlen háború ártatlan áldozatai!’ – üzeni a sepsiszentgyörgyi városvezetés. 

Ajánlott Cikkek