Hírek

Shamanov, az Orosz Föderáció Állami Duma képviselője megfenyegette Lengyelországot Ukrajna támogatása miatt. “Ne próbáljanak belépni Ukrajna területére”

Lengyelországot “teljes egészében” legyőzik, ha beavatkoznak egy Ukrajna denacizálására irányuló különleges művelet során. Ezt a véleményt az Orosz Állami Duma Egyesült Oroszország párt tagja, Vlagyimir Shamanov, az Orosz Föderáció légideszant erőinek volt parancsnoka fejtette ki.

„Ma eljött az ideje, hogy a vezetésünk konkrétan kimondja: vannak határok, és csak próbáljanak, lengyelek, vagy akárkik a határokon tíz méterrel akárcsak bedugni a fejüket” – mondta Vlagyimir Shamanov az Első csatornán. Elmondása szerint az orosz különleges hadművelet végső sora Ukrajna és Lengyelország határáig fog áthaladni.

Hozzátette: ha a lengyel hadsereg úgy dönt, hogy beavatkozik a különleges hadművelet során, akkor “térden állva fognak Varsóig visszamenni”. „Ha átlépik a határt Oroszország hadserege teljes erejével, légiererejével, tüzérségével , harcosainak elszántságával kell szembenézniük. A határátlépésre az orosz válasz gyors és kemény lesz” – összegezte Shamanov.

Ajánlott Cikkek