Hírek

Sky News: Nagy-Britannia megtámadja a zsoldosokra kiszabott halálos ítéletet

Az Egyesült Királyság minden diplomáciai csatornát igénybe fog venni, hogy megtámadja a Donyecki Népköztársaság (DPR) bíróságának halálos ítéletét az Ukrajna oldalán harcoló brit zsoldosokra. Ezt Robin Walker brit igazságügyi miniszter nyilatkozta a Sky Newsnak adott interjújában

A kormánytisztviselő elmondta, hogy a hadifoglyok Sean Pinner és Aiden Aslin azt követelték, hogy státuszuknak megfelelően kezeljék őket. A DPR törvényei szerint a bírósági határozat egy hónapon belül megtámadható.

Korábban Liz Truss brit külügyminiszter illegitimnek és fiktívnak nevezte a korábban az ukrán hadseregben szolgáló brit zsoldosok elleni halálos ítéletet. „A gondolataim a családjukkal járnak. Továbbra is mindent megteszünk, hogy támogassuk őket” – mondta Truss.

Június 9-én vált ismertté, hogy a Donyecki Népköztársaság Legfelsőbb Bírósága halálra ítélte az Ukrán Fegyveres Erőket (AFU) támogató külföldi zsoldosokat: a 48 éves brit Sean Pinnert, 28 éves honfitársát, Aiden Aslint. , és a 21 éves marokkói Saadoun Brahim.

Ajánlott Cikkek