Felvidék Foci Sport

Slovan – DAC 0:1 Győzelem Pozsonyban – videók

Fantasztikus győzelmet aratott a DAC az ősi rivális Slovan otthonában, ezzel négy pontra csökkent a két csapat közti különbség. A DAC 2015 márciusa óta tudott ismét győzni a Slovan otthonában. 

boritókép: https://ujszo.com/

Meglepő felállítással állt elő Németh Antal vezetőedző, aki először küldte egyszerre csatába a két támadót, Ramirezt és Taiwot. Igazi rangadó zajlott a pályán, érezni lehetett a mérkőzés tétjét. A 16. percben Holman szöglete után a kipattanó labdát Čavrić küldte kapura, de Jedlička hárítani tudott. A 19. percben Holman jobboldali szabadrúgása után De Kamps az ötösről fejjel a felső lécet találta telibe. Öt perccel később Holman passza után Ratao került helyzetbe, de fölé lőtt. A 39. percben Holman szabadrúgását Strelec fejjel a bal kapufára küldte a labda Jedlička kezében végződött. A 41. percben Taiwo került nagy helyzetbe, balról tört kapura, lövése elszállt a kifutó Šulla mellett, de a labda nem talált utat a hálóba. A 42. percben újabb lehetőség adódott a DAC előtt, de Kružliak lövése a felső lécre szállt. 

https://www.facebook.com/fcdac/videos/858556861730804

Fordulás után is remek futball zajlott a játéktéren. A 62. percben Sommer szabálytalankodott Rataoval szemben a tizenhatoson kívül, viszont a játékvezető először büntetőt ítélt. A videóbíróval való elemzés viszont nem mutatott tizenegyest, így Holman szabadrúgást végezhetett el. Lövését Jedlička bravúrral szögletre küldte. A 76. percben Medveděv kapott remek labdát a hátvédsor mögé, de a jobboldali lövése mellé szállt. A 77. percben viszont vezetést szerzett a DAC! Ramirez remek passza után Divković került a kapu elé, és nem hibázott – 0:1. A 84. percben Holman szögletét De Marco fejjel megtolta, Ratao közelről a hálóba lőtte. Viszont ismét jött a videóbíró, amely teljesen jogosan, les miatt érvénytelenítette a találatot. A 92. percben Daniel jobboldali beadását Jedlička védte bravúrral. A 96. percben Nicolaescu kapott remek labdát a védelem mögött, egyedül törhetett kapura és a moldáv támadó magabiztosan a kapuba talált. Viszont a videóbíró ezúttal is közbeszólt, a felvétel szerint Nicolaescu a labdaátvétel pillanatában lesen volt. Ennek ellenére a DAC győzött a rivális otthonában és két fordulóval a zárás előtt már négy pontra csökkentette a két csapat közti különbséget.

ŠK Slovan – FC DAC 0:1 (0:0)

Gólszerző: Divković (77.)

forrá: sportolunk.sk

Ajánlott Cikkek