Vélemény

Smer = Irány… a rendőrség! A következő fellépő: Anton Stredák

Az ünnepek alatt sem lehet nyugodt Fico, hiszen most éppen a képviselőcsoport egyik tagjának, Anton Stredáknak van érkezése a NAKA nyomozóinak szíves invitálására. Stredák rálátása lehetett az ország történetének eddigi legnagyobb korrupciós ügyére.

A korábban a földművelési minisztérium államtitkáraként dolgozó Fico-klón Marian Kočner haverjához, a nyitrai oligarchához, Norbert Bödörhöz állt közel. Rajta keresztül áramolt az összes információ, ami összefüggött az Agrárkifizető Ügynökséget (PPA) érintő korrupcióval; az Állattenyésztő-ügy Szlovákia történetének eddigi legnagyobb korrupciós esete, 10 millió euró felett jár a kifizetett kenőpénzek összege.

A TV Joj értesülései szerint Stredákot a pénzügyőrség bűnügyi hivatalának volt igazgatójának, Ľudovít Makó vallomásával kapcsolatban hallgatják ki. A rendőrséggel együttműködő Makó vallomása kiterjedt az Állattenyésztő (Dobytkár) ügyre is, és valószínűsíthető, hogy nem csak az SNS és jelöltjei voltak érintettek, de a Smer is.

Stredák – Vajon mire esküdött fel?

Ľudovít Makó a vallomásában beszélt arról is, hogy a Bödör, illetve a korábbi országos rendőrkapitány, Tibor Gašpar által vezetett bűnszervezet tagjai, – többek között Peter Hraško NAKA-igazgató és Róbert Krajmer, a NAKA korrupcióellenes részlegének egykori vezetője – megegyeztek abban, hogy a PPA-val kapcsolatos minden, feljelentésekkel vagy bűnügyi eljárásokkal kapcsolatos információnak el kell jutnia Krajmerhez, majd ő azokat továbbítja Anton Stredákhoz, aki akkoriban a földművelésügyi minisztérium szolgálati hivatalát vezette, 2016-tól pedig annak államtitkára volt, jelenleg meg a Smer parlamenti képviselője.

Fico tovább izgulhat, mert az egyre kiterjedtebb nyomozás során történő kihallgatásokon a korábbi hű alattvalók – ahogy korábban is… – saját érdekükben bármikor rávallanak. Ha pedig kiderül az igazság, akkor sok esélye nem marad politikai ellenfeleivel, „méltó” utódaival szemben! Ennek ügynek persze soha nem lesz vége, mert a teljes igazságot nem lesz érdeke a rendőrségnek, és bármely nyomozati hatóságnak nyilvánosságra hozni, hiszen kiderülne; az ország, amit kizsákmányoltak, olyan alapokra épül, mint egy afrikai „demokratikus” királyság…

És akkor mi lesz a külügyminiszterrel, aki a jogállamiság mellett akart házalni Varsóban és Budapesten. Nem írtak róla, de könnyen lehet, a két ország vezetői üzentek; a külügyér jobb, ha nem hozza magát kínos helyzetbe. Gondoljuk csak meg; ez olyan lett volna, mintha bűnözők prédikálnának a templomokban…

Ajánlott Cikkek