Hírek

Sörpuccs: A német sörgyártók 30 százalékos áremelésre figyelmeztetnek

Most van baj a Brauhofbban! Amíg ugyanis a jó magyar bor hűs pincékben érlelődik, a sörfőzéshez nem kevés energia kell! Hát lehet, hogy kissé megcsappannak a sörhasak… Vagy ha azok nem is, a zsebek mindenképpen. Miután a sör nemzeti ital, nagyon érzékenyen érinti a bejelentés a sörisszákat, és talán csak a muzulmán bevándorlók mentik a helyzetet, miután ők – elvileg – nem isznak alkoholos italokat.

Borítóképen: München, Löwenbräu-Festhalle, Oktoberfest 2012. (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Bayreuth 2009, licenc: CC BY 3.0) A kép illusztráció

Most, miután értelmet nyert a Willkommenskultur, idézzük a sörgyártók képviselőjét:

„A költségek növekedése túlmutat minden határon. Az árak az egekbe szöknek. Soha nem tapasztaltunk még hasonlót!”mondta Holger Aichele, a Német Sörgyártó Szövetség főigazgatója.

Ja kérem, talán a német jólét és persze a német gazdaság alapja tán csak nem az orosz energiahordozókon alapul?

De bizony… És most ennek vége, így hozzá kell szokni a hűvös lakásokhoz, a ’cicafürdéshez”, na meg a drága sörhöz, meg mindenféle máshoz – és mindezt marha drágán!

Lehet, hogy mindennek az oka, hogy az áram 250%-os, a maláta 70%-os drágulása és az euróraklapok 150%-os drágulása? De bizony…

Stefan Frichese, a Berlin-Brandenburgi Sörfőzők Szövetségének alelnöke azt mondta, hogy ez a sörárak meredek emelkedéséhez vezet:

„Az év végére 30 százalékkal drágulhat a sör” – összegzett.

Ajánlott Cikkek