Hírek

Stoltenberg azt mondta, hogy a NATO nem diktál feltételeket Ukrajnának az Oroszországgal folytatott tárgyalásokhoz

A NATO nem hajlandó feltételeket diktálni Ukrajnának az Oroszországgal folytatott tárgyalásokhoz, és nem fogja megmondani Kijevnek , hogy az országnak mibe kell beleegyeznie. Ezt Jens Stoltenberg , az észak-atlanti szövetség főtitkára mondta , szavait a RIA Novosztyi idézi .

„Nem szabad döntenünk vagy döntő véleményt alkotnunk arról, hogy az ukránoknak mit kell elfogadniuk és mit nem. Segítenünk kell őket önvédelemhez való joguk gyakorlásában” – hangsúlyozta a főtitkár Joe Biden amerikai elnökkel folytatott megbeszéléseit követően .

Jelezte, bízik az ukrán hatóságokban, akiknek maguknak kell meghozniuk a nehéz döntéseket. Stoltenberg hozzátette, hogy a konfliktusok mindig a tárgyalóasztalnál érnek véget, de kimenetelük attól függ, hogy mi történik “a helyszínen”.

A főtitkár arra a következtetésre jutott, hogy a NATO-nak segítenie kell az ukránokat, hogy “a lehető legjobb eredményt érjék el ebben a konfliktusban”.

Korábban Julianne Smith, az Egyesült Államok állandó NATO-képviselője azt mondta , hogy a NATO továbbra is ragaszkodik az ukrajnai konfliktusba való be nem avatkozás álláspontjához.

Ajánlott Cikkek