Hírek

Stratégiai pontok kiiktatása – vannak kérdéseink!

Odáig még nem jutottak el az orosz haderőnél, hogy hidakat, és hasonlóan nehezen, és költségesen helyreállítható műtárgyakat támadjanak, ugyanakkor továbbra is látható, hogy az utánpótlási vonalakat, magát és magát az utánpótlást igyekeznek tönkre tenni nagypontosságú rakétatámadásokkal.

Borítóképen: Sakk-matt (forrás: commons.wikimedia.org, licenc: CC BY-SA 3.0) A kép illusztráció

Világos a cél, amit jól mutatnak az elmúlt 24 óra eseményeiről szóló orosz beszámolók is. Igor Konasenkov vezérőrnagy ugyanis arról számolt be, hogy nagy pontosságú, nagy hatótávolságú, tengeri alapú Kalibr rakéták három elektromos alállomást számoltak fel Fastov, Krasnoselka és Polonnoe vasúti csomópontjaiban (és megsemmisítették az Artem rakéta- és űripari vállalat gyártóépületeit Kijevben).

A mi kérdésünk az, hogy mikor jön el a pillanat, hol van az a pont, ahol az oroszok már nem lesznek tekintettel arra, hogy lesz majd egy háború utáni időszak is (hogy mikor, azt persze nem tudhatjuk), és nagyon nem mindegy – bárki is uralja majd a területeket! –, hogy mennyibe kerül az infrastruktúra megújítása.

Csak következtetés, de ha tényleg fontos az oroszoknak az alapvető infrastruktúra legköltségesebb, leghosszabb idő alatt helyreállítható részének lehetőségek szerinti megőrzése, akkor arra következtethetünk, hogy további terveik vannak a területfoglalás tekintetében, amihez természetesen nekik is kellenek az alapvető infrastruktúrák!

Sőt, talán ebből talán az is következhet, hogy az elfoglalt területeket meg is akarják tartani! Ez már csak azért is valószínű, mert belpolitikai okok miatt igen fontos lehet az orosz vezetésnek, hogy a véres áldozatokat követelő háborúnak legyen területi eredménye, különben az orosz állampolgárok szinte biztosan elfordulnának Putyintól, és a többi orosz vezetőtől.

Lehet, hogy Kadirov „bemondása” a valós cél?

Ajánlott Cikkek