Délvidék Hírek Minden más Sport

Szeles Mónika – A berobbanó tehetség, a nagy visszatérő

A mai napon ünnepli születésnapját a legsikeresebb magyar teniszező. Van ok az ünnepre, hiszen a sikerek mellett volt egy olyan esemény az életében, ami miatt könnyen előfordulhatott volna, hogy ma nem tudnánk vele együtt emlékezni a kilenc Grand Slam tornagyőzelemre, a három WTA Finals elspségre, és persze arra, hogy 1991. március és 1996. november közötti időszakban öt alkalommal került a világranglista élére, amelyen összesen 178 héten keresztül állt!

De mi volt az a szörnyű esemény, ami akár az életébe is kerülhetett volna? Nos, egy elborult elméjű Steffi Graf rajongó a hamburgi tenisztornán hátulról támadva kést döfött Szeles Mónika hátába. A merénylet kivizsgálása során vizsgáltak bizonyos politikai összefüggéseket is (a jugoszláviai háború miatt), de ezt végül elvetették, és a támadást egy háborodott elme egyéni akciójának minősítették.Több mint két éves kihagyás következett…

A támadás után – amit láttunk, de nem tudtuk mi lesz a vége…

Szeles Mónika a visszatérésről később így nyilatkozott:

„Miközben nem játszottam, felnőtt egy új generáció, amelynek tagjai sokkal magasabbak és erősebbek lettek, ráadásul jóval csinosabbak is.”

Azért még ’96-ban a német Anke Huber ellen sima meccsen (6-4. 6-1), megnyerte a US Opent, és bizonyította, hogy képes visszatérni a csúcsra, de ez sajnos már nem volt az igazi…Ezzel együtt minden idők legsikeresebb magyar teniszezője ő, aki magyar családban Újvidéken született és ma már – természetes módon – magyar állampolgárságát büszkén vállalja.

Ajánlott Cikkek