Hírek

Szép csendben államvallás lett az iszlám Franciaországban…

Szombaton (nem is értjük, miért nem pénteken…) jelentette be a francia kormány, hogy létrehoz egy szervezetet, ami a franciaországi iszlám (szép új világ…) megreformálását célozza. A szervezet vezetőit az állam nevezi ki, így voltaképpen egy állami szervezet, amitől azt várják, hogy majd irányítja a franciaországi iszlám hívőket. Magyarul; állam és vallás egybefonódik, ahogy az már csak természetes az muzulmán országokban.

Borítóképen: Emmanuel Macron aux cérémonies 2017. november 11-én a Clemenceau szobornál (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Remi Jouan, licenc: CC-BY-SA , GNU Free Documentation License)

A Franciaországi Iszlám Fórum (FIF) vezető testülete tagjainak negyede nő lesz, ami igencsak merész újítás, de a vezetőség nem csak vallási vezetőkből fog állni, így akár még találhatnak is a pozíciókra olyan hölgyeket, akik vállalják a szerepet. A franciák nem is tagadják, hogy visszalépnek pár száz évet az időben, amikor az állam és vallás összefonódik, csak éppen ezt ők haladásnak nevezik. A mai „haladók” már csak ilyenek…:

„Haladnunk kell a korral… Újraindítjuk az állam és a vallás közötti kapcsolatokat…, egy újfajta párbeszéd alapján, amely nyitottabb, befogadóbb és reprezentatívabb lesz a franciaországi muzulmán sokszínűség tekintetében.”

Inkább sütnének Váncza sütőporral… Gerald Darmanin francia belügyminiszter a FIF szombati párizsi megnyitó ünnepségén követte el a fent idézett mondatokat, és megtudhattuk, hogy a Muzulmán Hitvallás Francia Tanácsát (CFCM) a FIF megalakulásával feloszlatják. Ez utóbbival az lehetett a baj, hogy önkormányzó volt, vezetőit pedig önmaga választotta…

Kell mondani, hogy ezzel együtt a FIF megalapításának indoklása szerint a muzulmán szélsőség megakadályozása mellet a legfontosabb feladata a szervezetnek a vallás és az állam szétválasztása? Nem tudunk elmenni a tény mellett, hogy ezek a „haladók” érveléseikben szembe köpik a társadalmat, aminek a nevében elárnak!

Lelkük rajta, a lényeg, hogy alakul az a Francia Kalifátus!

Ajánlott Cikkek