Hírek Szavazás Vélemény

Szereptévesztés: Zelenszkij hármas találkozót szervezne Bidennel és Putyinnal

Bár van színészi előélete az ukrán elnöknek – igaz, csak egy közepes szappanoperában… -, a politikában rettenetes szerepzavarba került. Hármas találkozót akar szervezni a amerikai és az orosz elnökkel. Még mindig nem érti… Nem érti, hogy már rég szó nincs Ukrajnáról, neki meg végképp nem osztottak lapot! Most hármasban akarja csinálni…

Borítóképen: Hármasban akarom! (forrás: timesofisrael.com)

Hármas találkozót javasolt amerikai és orosz kollégájával, Joe Bidennel és Vlagyimir Putyinnal Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az ukrán–orosz határválság megoldására – közölte pénteken Zelenszkij egyik közeli tanácsadója.

„Zelenszkij elnök azt javasolta Biden elnöknek, hogy szervezzen háromoldalú találkozót – esetleg videokonferencia formájában – Biden, Putyin és Zelenszkij elnökök között” – közölte Andrij Jermak, az ukrán elnöki hivatal vezetője az Atlanti Tanács amerikai agytröszt egyik rendezvényén Washingtonban.

„Még várjuk az orosz fél válaszát, de az amerikai partnereink bizonyos fokig érdeklődéssel fogadták a javaslatunkat” – mondta. „Úgy vélem, ez kezdeményező javaslat, amely Ukrajnát is a tárgyaló felek közé sorolja. Ha az európai biztonsági struktúra megvitatásáról van szó, Ukrajnát is be kell vonni” – vélte a tanácsadó.        

Az orosz fél már nem egyszer kifejtette véleményét, így nem egészen érthető, hogy Kijev miért nem fogja fel, Moszkva nem tárgyal Zelenszkij színtársulatával. Addig semmiképpen nem, amíg Kijev nem teljesíti a minszki megállapodásban foglaltakat… Márpedig erre semmi komoly szándék nem látszik, vagy legalábbis nem látszott korábban. Mert mintha a napokban Kijev arra célzott volna, hogy kész lépéseket tenni azügyben, hogy a kelet-ukrajnai területek nagyfokú önállóságot kapjanak…

Előre szólunk: Moszkva semmilyen lépést nem fog tenni a hármas találkozó létrejöttéért, amíg Ukrajna csak célozgat, vagy ígérget. Az oroszok most éppen azt mondják, hogy ez többé nem elég, végre írásos garanciákat és tetteket szeretne látni!

Az ukrán elnöknek, és színtársulatának pedig azt javasoljuk, hogy kezdjen inkább dolgozni, semmint olyan dolgokba ártja bele magát, amihez semmi köze!

Ez a mi véleményünk, de tudjuk, nem ez az egy vélemény létezik, így szavazásra hívjuk kedves olvasóinkat!

SZAVAZÁS:

Ajánlott Cikkek