Hírek

Szivárgást fedeztek fel a Barátság kőolajvezeték két szálának egyikén

A Druzsba, Oroszország legnagyobb export olajvezetékének lengyel szakaszának üzemeltetője szivárgást fedezett fel a két vezeték egyikén. Erről a lengyel PERN számolt be honlapján. Az ok nyomáscsökkenés volt, az okok ismeretlenek.

Borítóképen: A Barátság kőolajvezeték Mazir közelében (Belarusz) (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: SzederLaci, licenc: CC BY-SA 3.0) A kép illusztráció

A PERN (a lengyel üzemeltető vállalat) pontosította, hogy a szivárgás azon az szakaszon történt, amelyen keresztül az olaj belép Németországba.

„Kedden késő este a Pern automatizálási rendszerei szivárgást fedeztek fel a Druzsba vezetékben a gázvezeték nyugati szakaszának két szálának egyikén, Plocktól körülbelül 70 kilométerre” – áll a sajtóközleményben.

Azonnal kikapcsolták az olaj továbbítását a sérült vezetéken keresztül – jelentette a PERN. A csővezeték második vonala normálisan működik.

A Barátság a világ legnagyobb fő olajvezetékrendszere. Az olajvezeték nyomvonala Oroszország területén halad át, majd 2 szakaszra ágazik: északi (Belarusz, Lengyelország, Németország, Lettország és Litvánia területén keresztül) és déli (Ukrajna, Csehország, Szlovákia, Magyarország és Horvátország).

Ajánlott Cikkek