Vélemény Vélemény-cikkeink

Szökik a rendőrség elől a román herceg

Keresi a román rendőrség Pál herceget, II. Károly román király unokáját, akit több mint három év börtönbüntetésre ítélt a bíróság egy korrupciós ügyben. A “királyi farm” ügyként elhíresült korrupciós perben a bíróság december 17-én hozott döntést, amikor viszont a rendőrök másnap, pénteken elmentek Pál rezidenciájára, hogy elvigyék a börtönbe, de csak a feleségét találták otthon, aki szerint a férje Portugáliában van.

A korrupciós ügy, amelyben a 78 éves Paul-Philippe Hohenzollernt, azaz Pál herceget elítélték, még 2006-ban indult, amikor Pál eladta a román királyi birtok egy 28 hektáros részét és 47 hektárnyi erdőt Beny Steinmetz üzletembernek. Csakhogy az ügyészség szerint Pálnak nem volt joga ahhoz, hogy a királyi birtokot eladja, ugyanis a bíróság csak 2012-ben ismerte el őt II. Károly király örököseként.

Pál herceg – eladni tudni kell!

A tipikusan mioritikus üzleti modell (lm.: add el, ami nem a tiéd – nagy haszon!) ékes tanúbizonysága annak, hogy egy Hohenzollern is lehet román, így tényleg jogosan állapította meg 2012-ben (!) a az ügyészség az örökséget.

Ajánlott Cikkek