Felvidék Foci Hírek Sport

Szurkolók előtt győzött a DAC

Gyózőtt a DAC a Zsolna ellen a Fortuna liga rájátszásának 7. fordulójában. Dunaszerdahelyen hazai pályán 2:1 arányban sikerült megszerezni a 3 pontot a felvidéki csapanak.

Immár nézők előtt – igaz csak 30 szurkoló regisztrált a találkozóra – sikerült a győzelem. A mérkőzésen a DAC Kalmár Zsolt és Ramirez nélkül futott ki a pályára

A 10. percben Balić került helyzetbe, de ballal a kapu mellé lőtt. A 12. percben vezetést szerzett a DAC. Balić beadását a zsolnai védők egymást megzavarva a kapu felé fejelték a labdát, a kapus előtt Taiwo kaparintotta meg és a hálóba lőtt. Mivel a fejesnél a labda az egyik zsolnai kézhez pattant, a játékvezető a videóbíró segítségével érvénytelenítette a gólt és helyette büntetőt ítélt. A tizenegyest Davis magabiztosan értékesítette – 1:0. A 22. percben Davis végzett el szabadrúgást a tizenhatos vonaláról, a lövést Petráš mentette szögletre. A 30. percben első helyzetéből gólt szerzett a Zsolna. Egy kipattanó labdát Paur a tizenhatos vonaláról küldte a hálóba – 1:1.

Fordulás után két helyzettel kezdett a DAC. Az 56. percben Andzouana távoli lövését Petráš mentette szögletre. A 53. percben Taiwo készítette le a labdát Divković részére, lövése mellé szállt. A 68. percben ismét vezetést szerzett a DAC. Moumou passza után Taiwo fordult le a védőjéről, és közelről a hálóba talált – 2:1. A végére az eredmény már nem változott, a DAC győzött és biztosította helyét a nemzetközi kupában.

FC DAC – MŠK Zsolna 2:1 (1:1)
Gólszerzők: Davis 11-ből, Taiwo ill. Paur

FC DAC: Jedlička – Blackman, Kružliak, Beskorovainyi, Davis – Divković, Schäfer, Balić, Andzouana (76. Njie) – Nebyla (63. Moumou), Taiwo (81. Nicolaescu)

Zsolna: Petráš – Anang, Kopas, Minárik, Javorček – Fazlagić – Gono (55. Myslovič), Bernát – Kaprálik (55. Rusnák), Slebodník (55. Ďuriš), Paur (65. Kurminowski)

forrás: sportolunk.sk

Ajánlott Cikkek