Hírek

Takarókat osztottak szét az Egyesült Királyságban az embereknek az emelkedő gázárak miatt – The Sun

A The Sun: Octopus Energy pokrócokat ad az Egyesült Királyságban az emelkedő gázárak miatt

Az Egyesült Királyságban az Octopus Energy úgy döntött, hogy elektromos fűtésű takarókat ad a pénzügyi nehézségekkel küzdő embereknek, hogy segítsen nekik átvészelni az égbe szökő fűtési költségeket. A Sun ír róla .

A múlt héten például Nagy-Britanniában 54 százalékkal emelkedtek az energiaárak a nagykereskedelmi gázárak erőteljes emelkedése miatt. A tarifák emelése háztartások millióit sújtotta országszerte: most átlagosan évi 700 fonttal nőnek a királyság lakóinak energiaköltségei.

Ezzel kapcsolatban a cég úgy döntött, hogy ötezer elektromos takarót küld néhány vásárlónak, miután az egyik előfizető panaszkodott, hogy az emelkedő árak miatt télen sem kapcsolta be a fűtést.

Korábban arról számoltak be , hogy az 1950-es évek óta az Egyesült Királyságban regisztrálták a legnagyobb életszínvonal-csökkenést. Április 1-je óta megduplázódott a fogyasztók villanyszámlája. Emiatt ötmillió háztartás elektromos áramra fordított kiadása a költségvetés 10 százalékánál nagyobb lesz. Emellett a hatóságok 20 százalékkal emelték az áfát, valamint az önkormányzati adó és a társadalombiztosítási járulékok emelését is tervezik.

Ajánlott Cikkek