Hírek

Találkozunk! Új orosz vadászgép!

Ponyva alá rejtve fotóztak egy leendő orosz vadászgépet, amint éppen parkolóhelyre vontatják, a moszkvai nemzetközi légibemutató előtt, Zsukovszkijban, Moszkva mellett, 2021. július 15-én. Az orosz repülési szakértők azt mondják, hogy új vadászgépet mutat be a Rostec!  A Szuhoj új típusa egy könnyebb, és olcsóbb taktikai vadászgép, mint a legutóbb bemutatott két hajtóműves Su-57. A Rostec egy olyan képet tett közzé, ami felveti, hogy talán máris hadrendbe állították. Nézzük!

Borítókép: Még a nevét sem tudjuk… (forrás: apnews.com)

A Rostec állami vállalatot a 270-FZ szövetségi törvénnyel hozták létre 2007 novemberében. Annak a bizonyos törvénynek a címe nem más, mint „”A csúcstechnikai termékek fejlesztését, gyártását és exportját támogató állami vállalatról – Rostec”. Oroszország ekkoriban ismerte fel, hogy a lerongyolódott hadiipari, és más – egykor csúcstechnológiát termelő cégei – önálló vállalatokként nem lehetnek elég versenyképesek, hiszen gyakran egymással versenyeztek, a helyett, hoyg kihasználták volna a szinergiákban rejlő lehetőségeket.

Mára a Rostec az egyik legnagyobb orosz vállalattá nőtte ki magát, és ahogy éled a hadiipari termékek iránti kereslet, egyre jobb termékekkel tudnak megjelenni a nemzetközi piacokon! Persze akárhol nem találnak vevőket, hiszen az Egyesül Államok érdekszféráján belülre nem igen engedik őket, de van így is éppen elég fizetőképes kereslet, ami egyre nagyobb eladásokat, és egyre nagyobb bevételeket jelent az állami giga-holdingnál.  

A Szuhoj repülőgépgyár is a portfólió része, most pedig egy olyan gép bemutatójára készülnek, ami iránt igen nagy kereslet lehet, hiszen könnyebb, olcsóbb, ugyanakkor feltehető, hogy repülési paramétereiben kimagasló gépet hoztak össze a mérnökök. Nyilván kell a hírverés, így most a vállalat facebook oldalán közölte a következő képet

A tükröződő felületen az HMS Defender (forrás: Rostec facebook)

A kép érdekessége, hogy a gép egy részletén a fényvisszaverő felületen az HMS Defender látható, olyan hatást keltve (avagy tényleg így történt?), hogy a gép az orosz felségvizekre történő behatolása idején már szolgálatban volt. A kép felirata Viszlát!, avagy Találkozunk! (See you) legalábbis ezt sejteti. A ponyvával letakart gép és a kicsi részlet mellett azonban találtunk olyan videót is, ahol már teljesen pontosan látszanak egyes részek

forrás: Rostec

A bemutató nincs messze, a MAKS-2021 Nemzetközi Repülési és Űrszalon holnap nyitja kapuit. Kíváncsian várjuk a további részleteket, amikről természetesen beszámolunk!

Ajánlott Cikkek