Magyarság Nagyjaink Történelem Történelem Videók

Tamási Eszter – a harang ma érte szól

Tamási Eszter (Mezőtúr, 1938. április 20. – Budapest, 1991. december 16.) magyar tévébemondó, műsorvezető, színésznő. 1957-től 1991-ig a Magyar Televízió bemondónője volt, az MTV Posztumusz Örökös Tagja.

Borítóképen: Tamási Eszter

Szegény család gyermeke volt, 1955-ben került Budapestre. Rózsahegyi Kálmán színiiskolájában végezte színészi tanulmányait, majd a filmgyárban volt statiszta. Fénykép alapján keresték fel és bemondóként alkalmazták a Magyar Televíziónál, 1957. július 11-én lépett először a kamerák elé.

Bemondóként és műsorvezetőként is dolgozott a tévénél. Vezette többek között a Híradót, a Táncdalfesztivált, a Kodály énekversenyt (Kudlik Júliával felváltva), az Iskolatelevíziót. 1971-ben indult az Önök kérték című kívánságműsor, melynek 1990-ig a műsorvezetője volt. Ezenkívül riporterként is tevékenykedett. Sokoldalúságát szórakoztató szilveszteri műsorokban is bizonyította. Közreműködött hanglemezeken mesemondóként is.

1959 őszétől 1964-ig titkolt szerelmi viszony fűzte Ortutay Gyulához. Ő védte meg a beszervezéstől 1961-ben. Férje Laubál László.1965-ben született meg lánya, Krisztina.

Leányával 1991-ben üzletet nyitott, amelyben természetgyógyászati termékeket, ruhát, bútorokat is árultak és egy olyan terméket, ausztrál hajregenerálót, amely visszaadta az ősz haj eredeti színét.

Fiatalon, 53 évesen hunyt el agydaganatban. Halálakor a TV Híradó emlékező-összeállítással búcsúzott tőle, amelynek részleteit kollégája, Moldoványi Ákos válogatta az MTV archívumából.

wikipedia

Ajánlott Cikkek