Hírek

Tarjányi Péter – “Ha bukik a Fidesz a rendőrök az ügyészség és a titkos szolgálatok, tudni fogják a dolgukat”

Érdekes interjút közölt az ellenzék egyik szócsőve a Hírklikk „Ha a választási eredmények azt mutatják, hogy Orbán veszített, a rendőrség, az ügyészség, a titkosszolgálatok tudni fogják a dolgukat” – nyilatkozta a Hírklikknek Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő.

„Mark Leonard brit politológus, író, illetve Jeremy Shapiro, az Egyesült Államok külügyminisztériumának Európáért és Eurázsiáért felelős külügyminiszter-helyettesének volt tanácsadója, elemzést készített 2022-re. Ebben egyebek mellett – külső választási megfigyelők álláspontja alapján – azt prognosztizálják, hogy Orbán Viktor és a Fidesz elveszíti az országgyűlési választásokat. A jelenlegi kormányfő azonban azt fogja állítani: ő nyert, és Donald Trumppal ellentétben, akár arra is képes lehet, hogy hatalmon maradjon, ami nagy tüntetésekhez vezethet, valamint válságot okoz Magyarország és az Európai Unió kapcsolatában.” 

A cikk többi részében azt boncolgatja Tarjányi Péter, hogy a rendőrök illetve az ügyészség, titkos szolgálatok, tudni fogják a dolgukat, ha az ellenzéki agyament forgatókönyv lép életbe, hogy Orbán Viktor kormánya nem veti alá magát a demokrácia döntésének.

Egyrészt a feltételezés is aljas, hiszen a jelenleg regnáló kormány mindent megtesz a demokratikus választásokért. Másrészt nem a jelenlegi kormány tagjai, hanem pontosan az ellenzék soraiból hangzott el az a kijelentés, hogy akár a demokrácia szabályait felrúgva is meg lehet dönteni a jelenlegi kormányt.

Harmadrészt kérdéseket vet fel honnan veszi a két külföldi tanácsadó, hogy Orbán Viktor és kormánya ilyen lépésekre készül. Az is kérdés , hogy Tarjányi kikkel egyeztet a rendőrség illetve a ügyésszég, titkos szolgálatok soraiból hogy  ilyen információk birtokában van? Bár az interjú végén Tarjányi kijelenti szerinte békés lesz az átmenet ha az ellenzék nyeri a választásokat, de az interjú azt lebegteti, hogy csak a rendfenntartó szervek profizmusa miatt. Senki ne csodálkozzon akkor, ha vannak olyan feltételezések, miszerint kívülről akarnak a magyar választásokba beavatkozni, és úgy látszik semmilyen eszköztől nem fognak visszariadni.

Ajánlott Cikkek