Hírek

Telefonon egyeztet Biden és Putyin – még ma!

A RIA Novosztyi hírügynökség jelentése szerint Dmitrij Peszkov, az orosz elnök szóvivője bejelentette, hogy Vlagyimir Putyin orosz és Joe Biden amerikai elnök szombaton telefonon beszél egymással.

Borítóképen: Munkahelyi telefonok Oroszország elnökének irodájában. A moszkvai Kreml Szenátusi Palotája, 2003. (forrás: http://tours.kremlin.ru/#/en&2_11 via commons.wikimedia.org, szerző: tours.kremlin.ru, licenc: CC BY 4.0)

„A beszélgetést az amerikai fél kérte, és moszkvai idő szerint holnap (szombat) este a két elnök a tervek szerint tárgyal egymással.”

Így Peszkov. Érdekes, hogy az orosztámadás időpontját megnevező Egyesült Államok hirtelen keresi Moszkvával a kapcsolatot. Ezek szerint tehát tényleg az lenne a módja, hogy tárgyalásra bírják Washingtont, hogy támadásig kell vinni a fenyegetést?

Mi akadályozta meg eddig az Egyesült Államokat abban, hogy tárgyaljanak?

Egyébként az eddigi Putyin-Biden találkozók nem voltak sikeresek, sőt, a legutóbbi egyeztetési forduló után talán még inkább elmérgesedett a viszony az Egyesült Államok és Oroszország között, miután Amerika nem tárgyal, csak diktál, Moszkva pedig o Nyugat által nem végrehajthatónak ítélt igényekkel jelentkezett.

Nagyüzem lesz ma Moszkvában, ugyanis a francia elnöki hivatal bejelentése szerint Emmanuel Macron – ahogy azt ígérte moszkvai látogatása során, az ukránokkal való tárgyalás után egyeztet az orosz elnökkel – szombaton délben egyeztet Vlagyimir Putyinnal a kialakult válságról.

Ezzel együtt az Élysée-palota közleményében megismétli, hogy „diplomáciai úton, párbeszéddel és elrettentéssel” akarják megoldani a helyzetet” és továbbra is támogatják Ukrajna szuverenitását és területi épségét.

Véleményünk szerint a megoldás abban áll, hogy az ukrán vezetés végrehajtja a Minszki Megállapodásban foglaltakat, és nagyon kíváncsian várjuk, hogy végre a Nyugat hajlandó lesz erre kényszeríteni liblingjét, vagy sem!

Az az érzésünk ugyanis, hogy amíg ez nem történik meg, a helyzetnek nincs megoldása!

Ajánlott Cikkek