Vélemény Vélemény-cikkeink

Térdelők támadása – Célkeresztben a NOB

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság – mint azt a szervezet alapszabálya 50. pontja évtizedek óta tartalmazza, és ez nem véletlen… – nem engedi meg a politikai vélemény-nyilvánítást rendezvényein. Ez nem nagy újdonság, minden nemzetközi sporteseményen így kell(ene) ennek lennie. De nincs így, mert vannak szervezetek, amelyek következetlenek, és megsértik a sport alapvető szabályait. Most a NOB-ot kérik erre…

Borítókép: Tokio (forrás: Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Most 150 szervezet, és sportoló követeli az 50. pont eltörlését… A NOB pedig következetesen, és tanulva a labdarúgó Európa Bajnokságon történtekből azt mondja – amit eddig is -, a szabály célja az, hogy a figyelem a sportolók teljesítményére koncentrálódjon a sportrendezvényen. Egyéb esetben pedig meg kellene engedni azt is, hogy a Talibán tagjaként mondjuk egy pakisztáni, vagy afganisztáni sportoló mondjuk a keresztények kipusztítására buzdítson.

Mert bizony az nem úgy van, hogy vannak jó eszmék meg rossz eszmék! Helyessebben fogalmazva, nem a NOB hatásköre – és nem is az aktivistáké! -, hogy eldöntsék, mi az, amivel ki lehet állni tüntetni, és mi az, ami nem! De a tálibok nem is igazán jó példa, hiszen ők tényleg brutális szélsőségesek – ahogy egyébként a betűkkel jelzett szavak mögé bújó baloldali aktivisták is.

Hogy legyen egy kevésbé sértő – sőt inkább igencsak megtisztelő! – összehasonlítás, mondjuk azt, hogy meg kell(ene) engedni azoknak az őshonos nemzetiségekhez tartozó sportolóknak a tiltakozást az Európai Unió intézményei részéről irányukban kifejtett közömbösségnek álcázott agresszió elleni tiltakozást! De ha ez mehet, akkor mehetnek a nacionalisták tiltakozási akciói is, akik mondjuk nem ismerik el az őshonos nemzeti kisebbségeket!

Emberek! Miért lenne kivétel ez alól a nemi identitás, meg a rabszolgaság kérdése??? Különösen úgy, hogy egyébként manapság nincsenek rabszolgák, és a betűkkel jelölteket sem nyomja el senki – csak éppen vannak olyan politikai erők, akiknek érdeke összeugrasztani a társadalmat, és az aktivisták meg ugranak erre… A társadalom érzékenyített agymosott része meg bedől ennek!

Valójában a laposföld hívők sem állnak stabilabb alapokon, amikor nézeteiket terjesztik, így ez megint a szokásos paláver, ami mögött a nagy semmi van! Talán inkább sportolni kellene, és azt is fair körülmények között, speciel férfiként a férfiak között! Aki pedig úgy érzi, egyik nemhez sem tartozik, mérje össze magát azokkal, akik hasonlóan éreznek!

Hajrá, minden lehetséges!

Ajánlott Cikkek