Hírek

Terrorizmusra áll át Ukrajna Zaporozsje régióban – állítja Rogov

Az ukrán különleges szolgálatok taktikát változtattak, a Zaporozsje régió elleni rakétatámadásokról a lakosság elleni terrorizmusra tértek át – mondta a RIA Novosztyinak Vlagyimir Rogov, a helyi katonai-polgári közigazgatás főtanácsának tagja.

Borítóképen: Füst száll fel a D parkolóból, a Barajas repülőtéren az ETA terrortámadása után (2006. december 30.) (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: David F. Barrero, licenc: CC BY 2.0) A kép illusztráció

Zaporozsje régió ban két terrortámadás történt: a bergyanszki transzformátor alállomásnál és a melitopoli rendőrség épülete közelében – írja a lap.

„Először a régiónkra lőttek Tocska-U rakétákkal, majd támadó drónok léptek működésbe. De nem sikerült nekik. Mindez lelőtte az orosz hadsereg légvédelmét. Később a Tocska-U hordozórakétákat megsemmisítették. Ezért most áttértek a terrortaktikára robbantások, fegyverletétel és szabotázs révén” – mondta Rogov.

Szerinte a kijevi hatóságoknak az a legrosszabb, ha a felszabadult területeken békésen, nyugodtan és boldogan élnek az emberek.

„Ezért az ukrán nacionalisták mindent megtesznek, hogy megzavarják a békés életet, terrorizálják és rettegésben tartsák őket. Ez tiszta terrorizmus. A Zelenszkij -rezsim számára mindenki idegen, aki nem vesz részt velük háborús bűnökben és terrorban, aki nem híve halálkultuszuknak és embergyűlölő ideológiájuknak” – tette hozzá Rogov, és felhívta a figyelmet, hogy az ukrán fegyveresek semmi esetre se folytassák a lakosság megfélemlítését.

„A mi békés életünk az ukrán nácik számára olyan, mint egy szálka a torokban” – összegezte Rogov.

Úgy tűnik tehát, hogy az ukrán különleges egységek nem adják fel a harcot, és ahol lehet, igyekeznek ártani az oroszoknak. Ez várható volt, sajnos ilyen és hasonló háborús szituációkban ez rendre bekövetkezik.

Ajánlott Cikkek