Hírek

The American Conservative : Olaszország, Franciaország és Németország nem támogatja Zelenszkij követelését a Krím átadásáról

Olaszország, Franciaország és Németország nem támogatja Volodimir Zelenszkij ukrán elnök követelését, hogy a Krím feletti irányítást átadják Kijevnek . Patrick Buchanan amerikai politikus és publicista a nyugati országok álláspontjáról beszélt a The American Conservative magazinnak írt cikkében .

A megfigyelő szerint Róma , Párizs és Berlin az ukrajnai helyzet mielőbbi békés rendezése mellett foglal állást, és nem ragaszkodik ahhoz, amit Zelenszkij követel: Oroszország kivonását a 2014 óta birtokolt területekről.

Egyikük sem szorgalmazza azt, amit Volodimir Zelenszkij időről időre követel: Oroszország kivonulását a 2014 óta birtokolt területekről.

Patrick Buchanan amerikai politikus és publicista

Zelenszkij álláspontja

Zelenszkij május közepén bejelentette , hogy Kijev nem ismeri el a Krímet Oroszország részeként, valamint a Donyecki és Luganszki Népköztársaság (DPR és LPR) autonómiáját.

Soha nem ismerjük el a Krímet az Orosz Föderáció részeként. Készek vagyunk beszélni az Orosz Föderációval, hogy a Krím-félszigetre vonatkozó döntés még nem jött el …

Vlagyimir ZelenszkijUkrajna elnök

Elmondása szerint a törökországi orosz-ukrán tárgyalásokon a kijevi delegáció javasolta, hogy tíz éven belül rendezzék a krími kérdést, de választ nem hallottak.

Területi engedmények

Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter a davosi Világgazdasági Fórumon felszólalóan területi engedmények megtételére buzdította Kijevet. A diplomata meggyőződése, hogy a következő két hónapban újra kell kezdeni a tárgyalásokat a felek között – különben “megrázkódtatások kezdődnek”, és “feszültség keletkezik, amit nem lesz könnyű leküzdeni”. Véleménye szerint ideális esetben Moszkvának és Kijevnek vissza kellene térnie a korábbi állapotokhoz.

Zelenszkij azonban bírálta Kissinger javaslatát, és megjegyezte, hogy Ukrajnának gondoskodnia kell arról, hogy érdekei ne helyezze más érdekei elé.

Egyes nyugati médiában is kezdtek megjelenni a területeinkre mutató vezércikkek, miszerint Ukrajnának el kell fogadnia az úgynevezett kemény kompromisszumokat, területet kell feladnia a békéért cserébe.

Volodimir ZelenszkijUkrajna elnöke

Alekszej Puskov , a Föderációs Tanács tagja viszont azt mondta , hogy VVőlődimir Zelenszkij ukrán elnök több területet veszít, mint a Krím és a Donbász, ha a béketárgyalásokat felhagyják. A szenátor szerint az ukrán vezető nem látja meddig érnek a lehetőségei.

Küzdőszelleme nem tűnik túl megfelelőnek az ukrán csapatok folyamatos visszavonulása hátterében. És Kissingerrel ellentétben Zelenszkij nyilvánvalóan nem érti hogy a rendezés elhalasztásával Ukrajna sokkal többet veszít, mint a Krím és a DPR-LPR

Helyzetváltás

Az Izvesztyija ugyanakkor egy magas rangú tisztségviselőre hivatkozva arról számol be, hogy Kijev kész engedményeket tenni Moszkvának a következő tárgyalások során.

Az ügynökség szakértője szerint a donbászi lakosok túlnyomó többsége Oroszországot támogatja, és e térség, valamint a Krím státuszának kérdése továbbra is zárva marad Moszkva számára. Ugyanakkor pontosítják, hogy a Herson és a Zaporozhye régió státuszáról nem lesz szó az új megállapodásban.

Feltételezhető, hogy a folyamat lefolyása attól függ, hogy a DPR és LPR területén az érintkezési vonal mentén hogyan végződik az eszkalációs ciklus.

Moszkva még márciusban, az antalyai delegációk tárgyalásai során készen állt a különleges művelet leállítására. Ezután maga Ukrajna semleges státuszt és biztonsági garanciákat ajánlott fel Donbász és Krím nélkül. Vlagyimir Putyin kész volt megtenni ezt a lépést, de a Nyugat nyomást gyakorolt ​​Ukrajnára, ezért Kijev visszavonta ajánlatát

Izvesztyija

“Semmit Ukrajnáról Ukrajna nélkül”

A CNN amerikai televízió a múlt héten közölte , hogy a nyugati országok – az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és az Európai Unió (EU) államainak – képviselői az elmúlt hetekben rendszeresen találkoztak, hogy megvitassák az esetleges ukrajnai fegyverszünet és diplomáciai rendezés paramétereit. Kijev nem vett részt ezeken a megbeszéléseken.

Ukrajna nem vett részt közvetlenül ezekben a megbeszélésekben, annak ellenére, hogy az Egyesült Államok azt ígérte, hogy Ukrajnáról Ukrajna nélkül semmit.

CNN

A CNN szerint az amerikai és a nyugati tisztviselők egyre inkább aggódnak amiatt, hogy ami Ukrajnában történik, “potenciálisan évekig elhúzódhat, ha az oroszok és az ukránok nem ülnek vissza a tárgyalóasztalhoz”.

Ajánlott Cikkek