Hírek

The American Conservative: Ukrajna szakad!

Az American Conservativa online kiadásán jelent meg egy írás Andew J. Bacevic tollából, amelyben alaposan kielemzi az ukrajnai helyzetet, annak előzményeit és várható következményeit. A továbbiakban tőle idézünk pár mondatat. A teljes cikk ITT olvasható.

Borítóképen: Szakítópróba (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Dumontierc, licenc: CC BY-SA 3.0) A kép illusztráció

Ahogyan az Vietnam és Irak esetében történt, Ukrajnát a szabadságért folytatott háborújának lezárása megfosztja a történelmi kontextusától.

Ez talán érthetőbbé teszi az eseményt azoknak számára, akiknek a hidegháború utáni történelméről, a NATO-bővítésről és annak beavatkozási eszközként való használatáról például kevésbé szilárd a felfogása.

Valójában a világot megmentő Rooseveltről és Churchillről szóló rémisztő történetek felelevenítésének lényege (a képből Josef Sztálin és a totalitárius Szovjetuniónak nyújtott amerikai támogatás gondosan kikerült a képből) annyi, hogy leegyszerűsítsék a múltat ​​és félrevezessék a közvéleményt.

Ukrajna orosz inváziója bűncselekmény volt. Teljesen indokolt Ukrajna önvédelmi erőfeszítéseinek támogatása. De amikor ez a háború véget ér, több kérdést hagy majd megoldatlannak, mint amennyit megold.

Kezdetben Ukrajna és Oroszország szomszédok maradnak, és Oroszország pária státuszát meg kell oldani.

Csak gondolkodásképpen egy korábbi cikkünk:

Ajánlott Cikkek