Hírek

The Washington Post – Az amerikai hírszerzés fokozza az együttműködést Ukrajnával

WP: Ukrajna érdekében az Egyesült Államok növelni fogja a továbbított hírszerzési információk mennyiségét

borítókép : https://www.flickr.com Image Courtesy: U.S. Government,

Az amerikai kormányzat Ukrajna érdekében növeli a továbbított hírszerzési információk mennyiségét – írja a The Washington Post (WP) amerikai hírszerzési tisztviselők névtelen forrásaira hivatkozva.

„Változtattunk irányelveinken, hogy megkönnyítsük a hírszerzési adatok Ukrajnának történő átadását” – mondta a hírszerzési tisztviselő a WP-nek. Hozzátette: az Egyesült Államok az ukrán kollégák érdekében fokozni fogja az együttműködést az időben történő intenzív információtovábbítás terén, többek között azokon a területeken is, amelyeket 2014 óta nem ellenőriz Kijev .

A WP megjegyezte, hogy az elmúlt hetekben fokozatosan enyhítették a titkosszolgálati adatok továbbítására vonatkozó korlátozásokat.

Korábban John Kirby , a Pentagon szóvivője egy tájékoztatón azt mondta , hogy az Egyesült Államok újabb katonai segélyek azonnali szállítására számít Ukrajnának. Később hozzátette, hogy a NATO-szövetségesek a közeljövőben tankokkal fogják segíteni az ukrán hadsereget. Részleteket ezzel kapcsolatban nem árult el

Ajánlott Cikkek