Felvidék Hírek Magyarok a világban Magyarság

Tiltakozásul levették az EU zászlót Felvidéken

A felvidéki magyar civilek úgy döntöttek, hogy fellázadnak a kulturális elnyomás, a kulturális megaláztatás ellen. Úgy döntöttek, hogy a magyar kultúra napján tiltakoznak a birodalmi elnyomás ellen. Szlovákiában ugyanis törvény tiltja a magyar zászló bevitelét a labdarúgó-mérkőzésekre, és hajszálon múlt, hogy törvény tiltotta volna a magyar himnusz eléneklését szlovákiai rendezvényeken, Erdélyben pedig levetetik a székely zászlót – üldözik a magyar kultúra szimbólumait.

A zászlónk, a himnuszunk a mi jelképeink, történelmünk, sorsunk foglalatai. A felvidéki civilek azt szeretnék, hogy ma, a Himnusz születésének napján vegyék le egy napra az EU zászlaját az önkormányzati hivatalok homlokzatairól a Felvidéken.

Az Európai Bizottság elutasította az európai polgárok kezdeményezését az őshonos kisebbségek megmaradását célzó európai szintű jogszabályok meghozását illetően. Tiltakozásul levontuk az Európai Unió zászlaját a dunaszerdahelyi városháza melletti zászlórúdról.

Dunaszerdahely polgármestere osztotta meg e sorokat közösségi oldalán, egy kép kíséretében, melyen ezúttal az a lényeg, ami nem látható rajta: a kék alapon sárga csillagos lobogó, amely hovatovább a kudarc, kiábrándulás, gyengeség, csalódás, kettős mérce, hatalmi arrogancia szimbólumává válik. S mint ilyennek, valóban nincs helye egy erős magyar közösség polgármesteri hivatala előtt.

Köszönjük, Dunaszerdahely!(örök telhetetlenként legfeljebb annyit kérdeznék: nem lehetne pótolni esetleg a piros-fehér-zölddel…?)

forrás: felvidek.ma , magyarnemzet.hu

Ajánlott Cikkek