Délvidék Hírek

Tisztelik a kultúránkat, és jól betagozódnak a társadalomba…

Valami ilyeneket szoktunk hallani az európai baltól a zöldekig, de az élet alaposan rácáfol ezekre az állításokra. Az egy statisztikai adat, hogy a 2015-ben Németországba érkezett menekültek fele sem dolgozik, és az is csak egy adat, hogy a Franciaországba érkezők mindössze 17%-a jön munkavállalási céllal. Ez meg egy döbbenetes eset (és sajnos nem egyedi!), hogy december 25-én éjszaka migránsok mehettek be a szerbiai kelebiai templom udvarába, átlépve a zárt kovácsolt kaput, és a templom főbejáratában pár centiméterre a 85 éves lakkozott tölgyfa ajtó mellett tüzet raktak, hogy melegedjenek.

Paskó Csaba plébános bejegyzésében így ír az esetről:

„Tudom, hogy nem sokat segít a jelentés, de sajnos a migránsok problémája komoly veszélyt jelent a közösségeinkre nézve.

December 25-én éjszaka migránsok jöttek be a kelebiai templom udvarába, átlépve a zárt kovácsolt kaput és a templom főbejáratában pár centiméterre a 85 éves lakkozott tölgyfa ajtó mellett tüzet raktak, hogy melegedjenek. Reggel a felújított, tiszta templom füsttel várta a Szent Családot ünnepelni jött híveket.

Komoly félelmeim vannak, hogy egyszer ránk gyújtják a templomot.”

Nincs mit mondani, a tények makacs dolgok, és attól, mert valamit sokszor állításként elmondanak nekünk, attól még nem leszünk süketek ás vakok!

Ajánlott Cikkek