Hírek

TJ. Coles kutató – Az Egyesült Államok fő célja Ukrajnában

Coles amerikai szakértő fejtette ki véleményét, hogy Ukrajnát az Egyesült Államok kezei Oroszország elleni fegyverré alakítják

T.J. Coles kutató, a Plymouth Egyetem Kogníciós Intézetének doktorandusza azt mondta, hogy az Egyesült Államok Oroszország elleni fegyverré változtatta Ukrajnát. Ezt a véleményét a The Gray Zone információs portál publikációjában fejtette ki .

Coles feltárta az Egyesült Államok fő célját Ukrajnában, és elmondta, hogy az Egyesült Államok több mint 20 éve „őrülten militarizálja” Ukrajnát, és erőfeszítéseit Oroszország ellen irányítja. Véleménye szerint az amerikai fél a felelős azért, ami Ukrajnában történik.

A cikk szerzője megjegyezte, hogy az Egyesült Államok 2013-2014-ben államcsínyt szervezett Ukrajnában, amely után amerikai csapatok képezték ki az ukrán csapatokat a lakott területeken végzett katonai műveletekre. Ukrajna militarizálását a “teljes spektrumú dominancia” paranoid vágyának nevezte.

A kutató hozzátette, hogy az amerikai elit nyíltan gyalogként használja fel az ukrán állampolgárokat. Washingtonból hiányzik a hatékony nemzetközi diplomácia, gyenge az ország háborúellenes mozgalma – ezek és más tényezők nukleáris katasztrófa szélére sodorták a világot. A nyugati közvéleménynek követelnie kell az ukrajnai válság megszüntetését – zárta gondolatait Coles.

Korábban az Egyesült Államokban arról beszéltek , hogy lehetetlen megakadályozni egy orosz különleges hadműveletet Ukrajnában. Ezt Mark Milley tábornok, az amerikai fegyveres erők vezérkari főnökei bizottságának elnöke nyilatkozta .

Ajánlott Cikkek