Hírek Videók

Tömeggyártásba kerültek az Sz-500 Prometheus rendszerek

Megkezdődött a legújabb Sz-500 (Prometheus) légvédelmi rakétarendszer (SAM) sorozatgyártása Oroszországban. Erről Yan Novikov, az Almaz-Antey Aerospace Defense Concern vezérigazgatója számolt be. „Az Sz-500-as rendszer sorozatgyártását a hazai tudomány és technika legújabb vívmányainak felhasználásával szervezték meg” – idézi Novikovot a Nemzetvédelem magazin.

Borítóképen: Az előd, az Sz-400 Triumph (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Vitaly V. Kuzmin, licenc: CC BY 4.0) A kép illusztráció

Úgy tűnik, az orosz hadiipar sebességet váltott, hiszen kellenek az eszközök, és mindenekelőtt a legmodernebb eszközök, mert ilyenekkel Ukrajna nem rendelkezik, és úgy tűnik – legalábbis egy ideig – biztosan nem is fog. Most szintet ugranak, ha tényleg sikerül megfelelő számban és minőségben! – előállítani a Prometheust.

Egy tavalyi videót, és a hozzá tartozó beszámolót adjuk közre, hogy látható legyen, mi is ez az eszköz, és milyen képességekkel bír.

Az Egyesült Államokban megdöbbent: Az új orosz Sz-500 légvédelmi rendszer akcióban!

Oroszország először tett közzé egy videót, amely az Sz-500-as légvédelmi rendszer működését mutatja be. Az orosz védelmi minisztérium szerint a dél-oroszországi Asztrahány közelében lévő Kapustyin Jarban végrehajtott teszt során egy ballisztikus rakétát helyettesítő célpontot semmisítettek meg.

Az orosz hadsereg jelenleg az S-500-as szolgálat előtti próbáit végzi, majd megkezdik a rendszer üzembe helyezését, kezdetben a fővárost, Moszkvát körülvevő védelmi esernyő részeként.

A Prometey (oroszul Prometheus) névre keresztelt rendszer, valamint a Triumfator-M várhatóan felváltja a Moszkva környékén telepített jelenlegi A-135 ballisztikus rakétarendszert, valamint kiegészíti a nagy hatótávolságú Sz-400 Triumfot föld-levegő rakétarendszert (SAM) az orosz légierő szolgálatában.

forrás: THE DRIVE (2021. 07.20)

Úgy látszik, nincs vége azon fegyverek sorának, amelyektől tényleg van miért félniük Oroszország ellenségeinek…

Ajánlott Cikkek