Hírek Videók

Tömegpusztító fegyver? Ukrán, nem orosz? Még az is lehet…

Nem biztos, hogy népszerű téma manapság, de úgy tűnik, hogy az ukrán erők – ahogy arról korábban Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium hivatalos szóvivője is beszámolt róla – Tocska-U típusú rakétával támadtak, kazettás robbanótöltettel. Korábban is jeleztük, hogy ez a fegyver egyébként mindkét oldalon rendelkezésre áll, de akkor le lettünk dorongolva, mondván, hogy oroszpártiak vagyunk. De a tények makacs dolgok…

Borítóképen: OTR-21 Tochka, Azerbajdzsán Fegyveres Erők Napja, 2011 (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Gulustan, licenc: CC BY-SA 3.0) A kép illusztráció

Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma most bemutatta azt a pusztítást, amit a szóvivő által is említett rakéta okozott – mindezt úgy, hogy valójában a támadás célt sem ért, így valódi pusztító erejét teljes egészében nem is fejtette ki a rettegett fegyver.

De nem is kell különösebben bizonygatnia az orosz erőknek azt, hogy az általuk elfoglalt területek ellen ilyen eszközökkel indult támadás, hiszen tegnap Vlagyimir Rogov, Zaporizzsje régió katonai polgári közigazgatásának főtanácsának tagja azt mondta, hogy az ukrán fegyveres erők három Tocska-U rakétát indítottak Melitopolnál.

Az alábbi videón pedig azt utatja be az Izvesztyija, hogy az orosz állítások szerint milyen veszteségeket szenvedett el (milyen mértékű demilitarizáció) az ukrán hadseregnél:

Megint megjegyezzük, az adatokat fenntartással kell kezelni, mert a helyzet óráról órára változik, de leginkább azt nem lehet kiszűrni, hogy ezeknek az adatoknak mennyi a valóságalapja, és mennyi a propaganda!

Ajánlott Cikkek