Hírek

Törökország hajókat bocsát rendelkezésre a Mariupolból való tengeri evakuáláshoz

Hulusi Akar török ​​védelmi miniszter bejelentette, hogy kész hajókat biztosítani a Mariupolból való evakuáláshoz

Törökország kész hajókat rendelkezésre bocsátani a civilek és a sebesültek Mariupolból történő tengeri evakuálására – közölte Hulusi Akar védelmi miniszter , jelentette az Anadolu hírügynökség .

A védelmi minisztérium vezetője elmondta, hogy személyesen koordinálja Oroszország és Ukrajna képviselőivel a humanitárius segélyek szállítását és a civilek tengeri evakuálását, és az ellenségeskedés beszüntetésére szólított fel. „minden segítséget megadunk az emberek aktív harci övezetekből való evakuálásához is. A további vérontás megelőzése és a stabilitás helyreállítása érdekében fontos a tűzszünet azonnali kihirdetése” – magyarázta a segélykészséget a miniszter.

Korábban Mevlut Cavusoglu török ​​külügyminiszter kijelentette , hogy Ankara és Moszkva nem kerül konfliktusba Ukrajnában, ha Törökország lesz Kijev biztonságának garanciája , és alaptalannak nevezte ezeket a feltételezéseket.

Ankara nem vesz részt az ellenségeskedésben, és nem küldi katonáit Ukrajna területére, mert ha biztonsági megállapodásokat írnak alá, Oroszország lesz az egyik ilyen kezes.

Ajánlott Cikkek