Hírek Mások írták Vélemény

Törökország: Majd, ha fagy!

De nem ám Svédországban, hanem Törökország legdélibb részén! Röviden így lehet összegezni azt, hogy Svédország nem tud csatlakozni a NATO-hoz mindaddig, amíg Törökország aggályait nem rendezik… Erről ír Fahrettin Altun, a török ​​elnöki adminisztráció kommunikációs osztályának vezetője az Expressen című svéd lapban megjelent cikkében.

Borítóképen: Boszporusz híd és a török ​​zászló (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: KLMircea, licenc: CC BY-SA 2.0) A kép illusztráció

„Az olyan országok, mint Törökország, amelyek a terrorizmus célpontjává váltak, keményen dolgoznak a kettős mérce megszüntetésén. Az előzmények ismeretében elfogadhatatlan lenne, hogy Törökország végignézze, ahogy Svédország megpróbál csatlakozni a NATO-hoz anélkül, hogy átgondolná álláspontját” – írja Altun.

Annak a meggyőződésének is adott hangot, miszerint „ha a svéd nép ugyanazt érezné, mint ma a törökök, ha a török ​​kormány menedéket adna a Stortorget-támadásért felelős terrorszervezetnek”.

A svédországi Göteborgban fényes nappal bántalmaztak az utcán egy férfit, aki fakereszttel a kezében és egy svéd zászlóval a vállán állt a Nordstan bevásárlóközpont előtt. Egy videó szerint a keresztet tartó férfi szóváltásba keveredett két járókelővel, akik közül az egyik többször megrúgta, miközben trágár szavakat kiabált.

A Bűnmegelőzési Tanács (Brå) által készített adatok szerint 2012 és 2021 között több mint nyolcszáz esetben merült fel gyűlölet-bűncselekmény gyanúja, amikor templomokat rongáltak meg. A jelentés csak az épületekre és az istentiszteleti helyekre vonatkozik, a keresztények ellen elkövetett bűncselekményekre nem. Ilyen esetekben ráadásul legtöbbször senkit sem vonnak felelősségre – írja a Magyar Nemzet.

Hát így…

Ajánlott Cikkek