Magyarság Nagyjaink Sport Történelem

Történelmi jelkép miatt büntet az UEFA

Az UEFA politikai tartalmú üzenetnek nyilvánította a nemzeti összetartozás egyik szimbólumát, a történelmi Nagy-Magyarország térképét ,amelynek szerinte nincsen helye a futballrendezvényein. A magyar szövetségnek nincs mozgástere a kérdésben, alkalmazkodik a UEFA állásfoglalásához – írta a Magyar Nemzet.

borítókép sportal.hu

A nemzetközi színtéren, kiemelten a válogatott mérkőzéseken az UEFA és a FIFA ellenőre értelmezheti úgy, hogy ezek a jelképek politikai üzenetet hordoznak, provokatív szándékkal. Ezért ilyen esetekben az alkalmazott szabályzatok alapján megbüntethetik az MLSZ-t, amely kénytelen lenne tovább hárítani a szurkolóra a nem engedélyezett molinó kihelyezése miatt kiszabott büntetést

Az UEFA döntése azért is botrányos, mert azért nem bünteti a szövetségeket, ha az ellenfél himnuszát sportszerűtlenül kifütyülik (ahogy azt az angolok teszik például), és engedi a térdeléses bohóckodást is, amely egy amerikai politikai jelkép, egy agresszív, militáns, rasszista szervezet, a Black Lives Matter akciója. 

Ajánlott Cikkek