Felvidék Foci Hírek Sport

Tovább robog a DAC sorozatban harmadszor győzött

Sorozatban harmadik győzelmét aratta a DAC, a sárga-kékek két góllal verték a Garamszentkereszt együttesét a Fortuna liga 17. fordulójában. 

A mérkőzést a vendégek kezdték jobban, egyből támadásba lendültek, nem hagyták kibontakozni a DAC csapatát. A 10. percben Blahút ment el a jobb oldalon, a visszaküldött labdát hárman is kapura próbálták lőni, de mindhárom esetben a DAC védők mentettek. A 16. percben Veselovský kapott labdát a tizenhatos vonalán, lövését Slančík kapus nagy bravúrral védte. A 32. percben vezetést szerzett a DAC. Andzouana vezetett támadást a jobb oldalon, remek labdával találta meg Balićot a bal oldalon, a horvát játékos ballal Slančík lába mellett a hálóba talált – 1:0. Három perccel később kettővel vezetett a DAC, Adamec rossz ütemben passzolt hátra, Hahn Jánost ugratta ki, aki a kifutó kapus mellett az üres kapuba talált – 2:0. A Garamszentkereszt igyekezett korrigálni az eredményt, de az első félidőben már erre nem jutott lehetőség. 

borítókép : DAC Facebook

Fordulás után sem változott a játék képe, továbbra is a két tizenhatos között folyt a játék. Az 53. percben Davis szöglete után Ciganiks egyből a kapufát találta telibe. Az 58. percben Ściślak éles szögből elvégzett szabadrúgását Jedličkának kellett szögletre mentenie. A 70. percben egy ellentámadás során Schäfer egyedül törhetett kapura, de Slančík kapus kifutásával menteni tudott. A 81. percben Hahn az ötösről leadott lövését ismét a kapus hárította.

FC DAC – Garamszentkereszt 2:0 (2:0)
Gólszerzők: Balić (32.), Hahn (35.)
DAC: Jedlička – Blackman, Kružliak (K), Muhamedbegovic, Davis – Balić (86. Nebyla), Dimun – Andzouana (46. Sharani), Veselovský (59. Schäfer), Moumou (46. Ciganiks) – Hahn (83. Krstović)
Pohronie: Slančík – Paluszek (68. Čmovš), Adamec, Štrba – Mazan (K), Blahút, Lásik (83. Šmatlák), Badolo (83. Nguer), Záhumenský – Sćiślak (59. Malle) – Lačný

Lefújás után a DAC vezetőedzője, Joao Janeiro értékelte a találkozót.  „Nagyon agresszív csapat a Garamszentkereszt, labdával és anélkül is. Nagyjából 30 percig tartott, amíg ezt megszoktuk, és addig szenvedtünk. Sok technikai hibát vétettünk, ami meglepett, s amihez nem vagyunk hozzászokva. Három perc alatt rúgtunk két gólt, aminek nagyon örülök. Az edzésen gyakoroljuk az ilyen támadásokat, amikor a középpályásaink felérnek a tizenhatosba. A második félidőben legalább kétszer a kapuba kellett volna juttatnunk a labdát, de nem voltunk elég hatékonyak. Jobban kellett volna összpontosítanunk. Tudtuk, hogy lesz rá területünk, de nem használtuk ki a kínálkozó lehetőségeket. Nehéz számszerűsíteni, hogy a három meccs alatt mi mindent sikerült átadnom a játékfilozófiámból, de néhány dolgot már megértettek. Nehéz a dolgom, hiszen nem a felkészülési időszakban érkeztem a klubhoz. Nem mondhatom azt, hogy teljesen elégedett vagyok. Vannak dolgok, melyek már láthatók a pályán, de nagyon sok teendő vár még ránk.” – értékelt a klub honlapján a portugál tréner.

forrás: sportolunk.sk

Ajánlott Cikkek