Hírek

További ukrán katonákat találtak az Azovsztal katakombáiban

A DPR népi milíciája az azovsztali üzemben egy csoport ukrán katonát talált, akik a megadás során elrejtőztek vagy eltévedtek – mondta Denisz Pusilin, a DPR vezetője.

Borítóképen: Azovsztal, kilátás a nagyolvasztóra – 2012 (forrás: ru.wikipedia.org, szerző: Odessza, licenc: CC BY SA 3.0) A kép illusztráció

A politikus nem nevezte meg a talált harcosok pontos számát, de jelezte, hogy őrizetbe vették és ideiglenes őrizetbe vették őket.

„De hát nem rejtőzik valaki más? Még 100 százalékos választ kell adnunk, amíg alaposan át nem vizsgáljuk Azovstal minden zugát, és ott elég komoly a terület… Addig ezt senki nem írja alá” – mondta Pushilin.

Biztosította, hogy a Népi Milícia folytatja az aknamentesítést és az üzem területének megtisztítását. Az Ukrán Fegyveres Erők valamennyi észlelt katonáját szintén őrizetbe veszik és kísérik.

Az LPR oroszországi nagykövete, Rogyion Mirosnyik korábban azt mondta, hogy az Ukrán Fegyveres Erők mintegy 8.000 elfogott katonája tartózkodik a donbászi köztársaságokban. Közülük körülbelül két és fél ezren adták meg magukat az Azovsztalért vívott csaták után.

Ajánlott Cikkek