Hírek Sport

Transznemű győzte le a legyőzhetetlen transzneműt, de a női mezőnyben

Feje tetejére állt az egyetemi úszósport Amerikában, mert egy férfiként születt de magát nőnek azonosító nem tudjukmi leuralta a mezőnyt Lia Thomas. Aztán jött egy másik transznemű és megverte…namost ez a másik versenyző nőként született de már férfié operálták, de a női mezőmyben szerepel. Nem tudom érthetőek voltunk e, mert lassan a cikk írója sem tudja ki kivel van.

A transznemű Lia Thomas azt követően kapott ki egy 100 yardos gyorsúszáson egy transznemű férfi úszóval szemben, hogy ezt megelőzően sorozatban zsebelte be szinte ellenállás nélkül a győzelmeket.

Mint azt korábban megírtuk, az amerikai úszók szövetségének egyik bírója már lemondott, tiltakozásul a Pennsylvaniai Egyetem úszója, a transznő Lia Thomas miatt, aki három évig még férfiként versenyzett, mielőtt átment volna a női úszók közé.

Ugyanis Thomas biológiailag egy férfi, de nőként aposztrofálja magát.

Mindig azért ő se nyerhet meg mindent, így gondolhatta Iszac Henig is egy háromcsapatos bajnokságban meg tudta verni Thomast. A bajnokságban a Pennsylvaniai Egyetem, a Yale Egyetem és a Dartsmouth Egyetem versenyzői indultak el.Itt érdemes azt az információt közölnünk, hogy a Yale úszója, Henig fordított utat járt be, mint Thomas – ő ugyanis valóban nőként született, aki viszont férfivá alakíttatta magát, így ő már transzférfi. A Daily Mail szerint így eshetett meg az, hogy a „férfi” meg tudta nyerni vele szemben a 200 és az 500 méteres gyorsúszást is, míg a 100 méteres gyorsúszásban pedig 5. lett.Bár Henignek eltávolították a mellét, állítólag elhalasztotta a hormonkezeléseket, hogy még tudjon versenyezni a női úszásban. Emiatt kerültek egymással szembe a Pennsylvaniai Egyetem és a Yale Egyetem „női” kiválóságai.Felismertem, hogy a fiúságom nem azon múlik, hogy több vagy kevesebb tesztoszteron folyik-e az ereimben.”– folytatta Henig. „Legalábbis erre próbálok majd emlékezni, amikor a versenyre felveszem a női fürdőruhát, és emlékeztetnek egy olyan énemre, amelyhez már nem kötődöm”.„

A verseny nézői a Daily Mailnek elmondták, hogy megdöbbentette őket a Thomas felett aratott győzelme.

Erre nem voltam felkészülve. Minden össze van zavarodva. Nem tudom felfogni ezt az egészet. Az NCAA-nek tennie kell valamit ez ügyben. Tudományos alapokra kellene már végre helyezniük a vitát, és az alapján meghozni egy döntést”

– mondta egy szülő.

888.hu

Ajánlott Cikkek