Hírek

Trump bepereli Hillary Clintont, a DNC-t a 2016-os választások kitalált oroszországi összeesküvése miatt

Donald Trump volt elnök csütörtökön 24 millió dolláros szövetségi keresetet nyújtott be azzal a váddal , hogy Hillary Clinton és a Demokrata Nemzeti Bizottság 2016-ban széles körű „ eddig elképzelhetetlen összeesküvést” indított, hogy őt és kampányát orosz tisztviselőkkel való összejátszásnak minősítsék.

A floridai déli körzetben benyújtott keresetben Trump azt állítja, hogy a cél az volt, hogy botrányt gyártsanak, hogy „megnyomorítsák” elnökjelöltségét.

„A 2016-os elnökválasztást megelőzően Hillary Clinton és társai eddig soha nem látott összesküvést vittek véghez – olyat, amely mélyen lélekbe hatoló, és mélyen sérti a Nemzet demokráciába vetett hitét” – áll a 108 oldalas panaszban. 

„A vádlottak összehangoltan, rosszindulatúan összeesküdtek, hogy hamis narratívát szőjenek arról, hogy republikánus ellenfelük, Donald J. Trump összejátszik egy ellenséges külföldi hatalommal.”

A 45. elnök azt állítja, hogy a Clinton, a demokraták elnökjelöltje és mások által kitalált terv bizonyítékokat hamisított, megtévesztették a nyomozó hatóságokat és kihasználták a „nagyon érzékeny adatforrásokhoz való hozzáférést” – ez az egész „olyan felháborító, felforgató és lázító volt, hogy még a Watergate botrány is eltörpül emelett”

„Egyetlen, céllal dolgoztak együtt: Donald J. Trump meggyalázása érdekében. Valójában a nagy horderejű összeesküvésük célja volt, hogy megbénítsák Trump elnökjelöltségét egy botrány kitalálásával, amely megalapozatlan szövetségi nyomozás elindítására és a média őrületének kirobbantására szolgálna” – áll a keresetben, amelyet csaknem hat évvel a választások után nyújtottak be.

teljes cikk a NewYork Postban olvasható

Ajánlott Cikkek