Hírek

Túszokat szabadítottak ki egy mariupoli mecsetből

Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma – Erdogan kérésére túszokat szabadítottak ki egy mariupoli mecsetből.

Egy különleges egység orosz harcosai túszokat szabadítottak ki, akiket ukrán nacionalisták tartottak fogva egy mariupoli mecsetben . Április 17-én, vasárnap az orosz védelmi minisztérium hivatalos képviselője, Igor Konasenkov vezérőrnagy közölte újságírókkal .

Elmondása szerint a különleges műveletet Recep Tayyip Erdogan török ​​elnök kérésére hajtották végre a város Primorszkij kerületében . Az orosz különleges erőknek sikerült felszabadítaniuk a mecset épületét, és megsemmisíteni 29 fegyverest, köztük olyan zsoldosokat, akik más országokból érkeztek Ukrajnába.

Ennek eredményeként az összes túszt szabadon engedték és biztonságos helyre irányították. Mint az orosz katonai osztályon tisztázták, a szabadon bocsátottak valamelyik FÁK-ország muzulmán állampolgárai.

Április 16-án a védelmi minisztérium arról számolt be , hogy Mariupol teljes városi területét teljesen megtisztították az Ukrán Fegyveres Erőktől (APU). Tisztázták, hogy az ukrán csoport maradványait az Azovstal kohászati ​​üzem területén blokkolták.

Ajánlott Cikkek