Hírek

„Úgy gondoljuk, a kieső mennyiség jelentős részét pótolni tudjuk”

Úgy tűnik, hogy végül Scholz és Biden találkozója azt a forgatókönyvet hozta, amit várni lehetett. A német kancellárnak megmondták merre van az egyenes, mire az beállt a sorba, és most szépen felmondja a leckét, és persze örömmel várja az amerikai LNG (cseppfolyós gáz) szállítmányokat! Az meg jön is – ha „megfelelően” magas lesz az ár…

Borítóképen Olaf Scholz német kancellár (SPD) (forrás: commons.wikimedia.org, Kép: Olaf Kosinsky (kosinsky.eu), licenc: CC BY-SA 3.0-de)

Nos, igen jó üzletet kötött az Egyesült Államok azzal, hogy végül Németország ellenállását is legyűrte, ugyanis most már nincs valódi akadálya annak, hogy az Európa keleti felén kialakult (kialakított?) feszültséget fenntartsa kénye-kedve szerint, és addig, amíg érdekei azt kívánják.

Emellett legalább ennyire fontos Joe Biden számára – mind politikai, mind gazdasági szempontból -, hogy ha probléma lenne Európa – és különösen Németország! – gázellátásával, akkor az majd az Egyesült Államok pótolja. Ne feledjük, ha az oroszok elzárják a gázcsapot, mert háborús szituáció alakul ki, a gáz ára az egekbe szökik, és az USA máris „segít”!

„Közösen cselekszünk, egységes álláspontot képviselünk – és nem fogunk eltérő döntéseket hozni… Nagyon komolyan fel fogunk lépni Oroszországgal szemben, és ezt tudomásul kell venniük.”

Ezeket a találkozó után mondta Olaf Scholz. Megtanulta, visszamondta…

Ajánlott Cikkek