Hírek

Úgy nem segíthetünk az ukránoknak, hogy közben szétlövetjük Magyarországot !

Lehet itt kormányszócsövezni vagy Putyin bábozni egyéb birkázni de az aki ezeket az üzeneteket nem érti nem fogja fel az egyszerűen nem akar békében élni. Mi nem akarunk senkit a választások kapcsán befolyásolni , de ha valaki nem fogja fel, hogy nekünk magyaroknak elemi érdekünk kimaradni ebből a konfliktusból arra nyugodtan mondhatjuk , hogy nem Magyarország érdekeit tekinti az első számúnak. Ezért mi is összefoglaltuk egy cikkben Orbán Viktor miniszterelnök nyilatkozatát és állásfoglalását a témában.

„Magyarországon a nemzeti oldal úgy fogalmaz, hogy ez egy orosz-ukrán háború, mi pedig a magyarok vagyunk, mi segítünk a bajbajutottaknak, de ugyanakkor egyetlen lépést sem teszünk, amely bajba sodorhatná Magyarországot” – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Hír TV műsorában.

Kiemelte: a NATO-tagok között is vannak olyan országok, akik a magyar állásponttal szemben szeretnék a NATO-t beletolni ebbe a konfliktusba. Orbán Viktor szerintt, ha a baloldal nyerne a választáson, megnőne azon NATO-országoknak a száma, amelyek a NATO-t és Magyarországot is beletolnák ebbe a konfliktusba. 

A miniszterelnök szerint Magyarországnak van felelőssége is, a bajbajutottakon mindig segíteni kell, és „erőnkön felül segítünk” is. „Az európai segítségnyújtást tekintve népességarányosan mi fogadjuk be a legtöbb menekültet, mi látjuk el a legtöbb embert” 

Ajánlott Cikkek