Hírek

Úgy tűnik, a háború jó ok Magyarország nyugati letámadására

A mandiner.hu ír arról, hogy az ABC nevű spanyol lap szerint Orbán „nacionalizmusa” azért elmarad Putyin „imperializmusától”, de összefüggésbe hozza ezt a „nacionalizmust” annak a felmérésnek az eredményével, ami azt mutatja, hogy Európa országai közül hazánkban a legnagyobb az aránya (67%) azoknak, akik úgy gondolják „a szomszédos államok bizonyos részeinek Magyarország határain belül kellene lennie”.

Borítóképen: A Magyar Királyság térképe. Kogutovicz Manó. cca 19 század vége (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Derzsi Elekes Andor, licenc: CC BY-SA 4.0) A kép illusztráció

Nagyon érdekes ez a felvetés, csak éppen az ok és az okozat nem stimmel! Az ugyanis, hogy a magyarok így gondolkodnak, nem Orbán Viktor miniszterelnök hatása, hanem egy olyan diktátumé, ami immár több, mint 100 éve született, és célja közel sem a béke volt, hanem Magyarország megbüntetése.

A lap megemlíti Székelyföld autonómia-törekvéseit, illetve azt, hogy a vajdasági magyarok területük Magyarországhoz csatolását várják. És akkor itt jön a képbe valahogy Putyin „imperializmusa”, illetve Orbán Viktor „nacionalizmusa”, amit a lap – ezek szerint – párhuzamosságnak tekint, ezzel azt sejtetve, hogy Magyarországnak hasonló törekvései vannak, mint Oroszországnak.

A ZDF szintén éppen most gondolta úgy, hogy a háború ürügyén egy Magyarországot gyalázó riportfilmet mutasson be:

Ezzel együtt ellentmondást vélnek felfedezni abban, hogy a magyar miniszterelnök „az orosz elnökhöz legközelebb álló európai vezető”, ugyanakkor a NATO-beli és az uniós szövetségeseivel együtt elítéli az orosz beavatkozást Ukrajnában. Valahogy mintha azt sem értenék, miért van az, hogy Magyarország nem küld fegyvereket Ukrajnának, ugyanakkor 200.000 menekültet befogadott.

Nos, a cikkíró figyelmébe ajánljuk a magyar történelem tanulmányozását ahhoz, hogy megértse, a magyarok a nyugat agresszív, és alapvetően elhibázott diktátuma okán gondolkodik úgy, ahogy! Ha pedig nem érti, miért fontos a magyar kormánynak Magyarország, és a magyar állampolgárok, valamint a határon túl élő magyarok sorsa, akkor ne is kezdjen ilyen témák feszegetésébe!

Azt persze értjük, hogy ez egy propaganda cikk, ami azt igyekszik elhitetni, hogy Magyarország potenciálisan egy olyan agresszor, mint Oroszország, de ez egy aljas hazugság! Kíváncsiak lennénk, ki volt a cikk megrendelője…

Ajánlott Cikkek