Hírek

Új dokumentumokat vittek az ENSZ elé biolabor ügyben az oroszok – Uniós ország is érintett lehet a projectekben

Peszkov sajtótitkár az Oroszországot körülvevő katonai biolaboratóriumokról beszélt

A Kremlnek immár nagyon sok információ áll a rendelkezésére az Oroszországot körülvevő biolaboratóriumok hálózatáról. Ezt Dmitrij Peszkov orosz elnök sajtótitkára közölte , szavairól a TASS számol be .

„Most már olyan adatokkal rendelkezünk, amelyek szerint a Pentagon által finanszírozott program keretében biológiai laboratóriumok egész hálózata jött létre körülöttünk. Oroszország körül, és Fehéroroszországban is” – mondta

A Kreml szóvivője szerint a laboratóriumok nemcsak veszélyes kórokozókat, mikrobákat és vírusokat vizsgáltak, hanem újfajta etnikai biológiai fegyverek feltalálására irányuló projekteken is dolgoztak.

„Ezek egy szörnyű terv részei voltak, ahol potenciálisan szörnyű fegyvereket akartak előállítani” – tette hozzá Peszkov.

Korábban Gennagyij Gatilov , Oroszország állandó képviselője az ENSZ genfi ​​irodájában azt mondta, hogy vannak olyan dokumentumok, amelyek megerősítik, hogy Németország is saját katonai biológiai programját Ukrajnában hajtotta végre. Április 1-jén Oroszország új adatokat juttatott el az ENSZ-hez az állítólag Ukrajnában működő katonai biológiai laboratóriumokról.

Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én különleges hadműveletet jelentett be a Donbászban. Így elmondása szerint Oroszország válaszolt a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaság (DNR és LNR) vezetőinek katonai segítségkérésére.

Ajánlott Cikkek