Hírek Videók

Új orosz interkontinentális ballisztikus rakéta: Szarmat!

Érdekes módon pont most volt esedékes a Szarmat rakétával végrehajtani egy igen demonstratív tesztet, ami a beszámolók szerint sikeres volt! Hát igen, úgy tűnik, hogy azt, ami nincs, nem lehet szankció alá venni, márpedig ilyen technológiája nincs (helyesebben ilyen sincs!) az Egyesült Államoknak!

Borítóképen: Az új nehéz Sarmat interkontinentális ballisztikus rakéta kilökődési próbán esett át a plesetszki állami teszt kozmodrómon – 2018 (forrás: Mil.ru via commons.wikimedia.org, szerző: Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma, licenc: CC BY 4.0) A kép illusztáció

Miért a Szarmat (sátán 2) a világ legerősebb rakétája?

Az Arhangelszk megyei pleszecki kísérleti űrrepülőtérről indított rakéta bizonyított; a tesztblokkok elérték a célterületet a Kamcsatka-félszigeten lévő Kura gyakorlótéren! Laza 5.000 kilométer… És ez nem a legnagyobb hatótávolság, csak még Oroszország sem elég nagy ahhoz, hogy a legnagyobb hatótávon teszteljenek!

A minisztérium közölte, hogy a Krasznojarszki területen lévő Uzsur rakétakomplexumban már folynak az előkészületek a fő rakétaezrednek az új rakétarendszerrel való átfegyverzésére. A fejlesztés alatt álló Szarmat rakétarendszer a Vojevoda helyét veszi át.

https://twitter.com/mod_russia/status/1516802190177886209

„A világon nincsenek és még sokáig nem is lesznek analógjai (összehasonlítható képességű eszközök). Ez a valóban egyedülálló fegyver erősíteni fogja fegyveres erőink harci potenciálját, megbízhatóan biztosítja Oroszország biztonságát a külső fenyegetésekkel szemben, és elgondolkodtatja azokat, akik a féktelen és agresszív retorika hevében megpróbálják fenyegetni hazánkat” – mondta Vlagyimir Putyin, aki gratulált a sikeres teszthez.

És nem csak ezen a téren nincs válasza az Egyesült Államoknak…:

Na meg a következő cikkben taglalt rendszerek terén is felhalmoztak az utóbbi időbe némi előnyt az oroszok (és a kínaiak!):

Nincs sok ideje az Egyesült Államoknak arra, hogy a petrodollárok hiányát valahogy pótolja… Hát igen, a versenytársak előznek, Uncle Sam meg liheg, mint a kutya a sivatagban!

Ajánlott Cikkek